03 Ekim 2007

AMD'den telefonlara 3 boyutlu grafik çekirdeği



AMD, 3 Boyutlu Grafik Çekirdek Teknolojisini QUALCOMM'a Lisanslayarak Yarının Telefonlarına Görsel Deneyim Taşıyor

AMD bugün yaptığı bir açıklamada, en ileri grafik çekirdek teknolojisini, gelişmiş kablosuz teknolojisinde lider, taşınabilir veri çözümleri üreticisi ve yenilikçisi QUALCOMM'a lisanslamak için anlaşmaya varıldığını duyurdu. Bu fikir hakları lisanslama anlaşması, tarafların sağlam bir taşınabilir oyun ekosistemi kurulması ve taşınabilir cihaz tüketicilerinin memnuniyeti için en ileri grafik teknolojilerinin bu cihazlara yayılması konusundaki kararlılığının bir parçası.

Bu anlaşma ile AMD'nin ilk kez Microsoft® Xbox 360TM oyun sisteminde kullanılan patentli Birleşik Gölgelendirme Mimarisi (Unified Shader Architecture), QUALCOMM'un gelişmiş Mobile Station Modem (MSM) yonga setlerine taşınarak milyonlarca cep telefonu kullanıcısına ulaşacak.

AMD, QUALCOMM ile yaptığı anlaşma ile yenilikçi grafik çözümleri sağlayarak olağanüstü taşınabilir grafik deneyimleri yaşatacak gelişmiş donanımların ve yazılım uygulamalarının hazırlanmasına yardımcı olacak. El cihazlarında büyüleyici grafiklerin gelişmesini hızlandırmayı hedefleyen AMD, patentli Birleşik Gölgelendirme Mimarisi gibi yeni grafik standartlarını ve endüstri lideri teknolojileri geliştirmek amacıyla bir dizi donanım ve yazılım sağlayıcısıyla çalışmalarını sürdürüyor.

kaynak: techno-labs.com