04 Ekim 2007

İkinci nesil Zune'lar görücüye çıktı



Microsoft'un iPod'a rakip olarak çıkarttığı ancak istediği başarıyı elde edemediği Zune müzik çalarların 2. nesil sürümleri tanıtıldı.

Bugün sabah tanıtılan yeni nesil Zune ailesinin 3 farklı üyesi var. Bu üyelerden iki flash tabanlı hafızalara sahipken diğer Zune 80GB'lik bir HDD barındırıyor.

80GB hafızaya sahip Zune'a verilen ad Zune 80. Geliştirilen Zune 80'de dört yollu dokunmatik bir pad var. Sadece siyah renkte saışa sunulacak Zune 80'in Amerika satış fiyatı 250 dolar. 3.2 inçlik QVGA ekranı olan Zune 80'in boyutları eski Zune'dan üçte bir oranında daha küçük ve 61.1 x 108.2 x 12.9 mm boyutlara sahip.

Diğer iki Zune flash disk tabanlı olup 4 ve 8 GB'lik kapasitelere sahip. Bunlarda yine boyutlarına göre adlandırılarak Zune 4 ve Zune 8 olarak tanıtıldı. Geliştirilmiş Zune Pad'in kullanıldığı ürünler 200 ve 150 dolar Amerika fiyatlarıyla satılacak. Pembe, yeşil, siyah ve kırmızı renklerde piyasaya sürülecek olan Zune'larda 1.8 inçlik ekran bulunuyor.

H.264 ve MPEG-4 dosyaları artık oynatabilen Zune'larda paylaşılan şarkıların 3 günde silinme durumu ortadan kaldırılmış ancak bu sefer de paylaşılan şarkılar 3 kez dinlendikten sonra siliniyor.

Microsoft ilk Zune'ları Türkiye'de satışa sunmamıştı. Yeni nesil Zune'lar için bir açıklama yapılmasa da bunlarında Türkiye'ye gelmesi çok düşük bir ihtimal.

kaynak: betanews.com