03 Ekim 2007

Broadcom ile HD kalitesi avuç içi cihazlarda



Broadcom tarafından bugün yapılan duyuruyla, şirketin yeni yongası tanıtıldı. Yonga sayesinde HD videoları avuç içi cihazlardan izlemek mümkün olacak.

Yarı iletken firması Broadcom'un bugün tanıttığı BCM2727 multimedya işlemcisi sayesinde artık avuç içi cihazlarda da HD kalitesinde videolar izlenebilecek.

Şirketin VideoCore III mimarisi üzerine kurulan yonga, gerçekli zamanlı olarak HD kalitesindeki görüntüleri 'decode' ve 'encode' eden ve bu süreçte fazladan enerji sarf etmeyen ilk yonga olma özelliğini de taşıyor.

Yeni donanım ile 720p videolar H.264 formatında 5 saate kadar izlenebilecek ve bu sadece cep telefonu bataryası ile mümkün olacak. Kayıt ise yine aynı pil boyutlarıyla 3 saate kadar devam edebilecek.

Yeni donanım ile 12 megapiksele kadar fotoğraf kalitesini çıkarmak olacak ve görüntü sabitleme özelliği de kullanılabilecek. HDMI 1.3 çıkışının da desteklenebilmesine olanak sağlayan yonga sayesinde cep telefonları direkt olarak HD TV'ye bağlanarak videolar televizyondan izlenebilecek.

Analog görüntü kalitesi ve basit 3D efektlerini verebilen avuç içi cihazları rafa kaldırtacak olan yonga için hedef ürünler açıklanmasa da yakın zamanda cep telefonlarında, PMP'lerde, PDA'larda ve diğer avuç içi çözümlerinde görmeye başlayacağız.

kaynak: broadcom.com