12 Kasım 2007

Maxtor harici sabit disklerde Trojan!



Yapılan soruşturma sonucu Seagate tarafından satın alınan Maxtor'un external sabit disklerinde trojan olduğu tespit edildi.

Amerikan Adalet Bakanlığının altında çalışan soruşturma bürosu tarafından yapılan açıklama Seagate'i zor durumda bıraktığı gibi Çin'in istihbarat savaşını nerelere taşıdığının da bir göstergesi.

Büronun açıklamasına göre Tayland'da yapılan 1800'den fazla harici Maxtor HDD'de autorun.inf ve ghost.inf adlı iki adet Truva atı bulundu. Truva atlarının bulunduğu diskler ise Maxtor'un 300GB ve 500GB external diskleri.

Araştırma sonucunda çıkan sonuca göre Truva atları disklere kaydedilen her şeyi Pekin merkezli 'nice8.org' ve 'we168.org' adresli iki siteye gönderiyor. Soruşturma bürosunun dediğine göre bu kapasitedeki diskler genelde hükümet teşkilatları tarafından kullanılıyor.

Üretilen diskler ise 1800 adet ve şirket 1500 adedini piyasadan çektiğini açıkladı. Soruşturma bürosu ilk kez sıfır ürünlerde böyle bir durumla karşılaşıldığını ve Çin'den şüphelendiklerini açıkça belirtti.

Maxtor'u 2005 yılında satın alan Seagate ise durumla ilgilendiklerini açıkladı.

kaynak: taipeitimes.com

0 yorum: