14 Kasım 2007

Crysis Türkçe ve 49ytl



Crysis ekibi dün sponsorları Intel ile birlikte oyunun Türkiye lansmanı için bir basın toplantısı düzenledi ve oyunun Türkçe versiyonunu tanıttı. Oyunun sistem gereksinimleri yanında bizim için en çok merak edilen yanı Türkçe versiyonuydu zira oyun bu yönüyle bir ilk olacak.

Gördüğümüz kadarıyla oyun ünlü bir krik krak grubu tarafindan resmi satış gününden önce 'piyasaya' sürülmüş bile. Ben de sabırsız bir iki arkadaşımdan telefon gelince fark etmiş oldum ve bu basın lansmanı da tam üstüne bastı. Oyunun Türkçe versiyonu çok ciddi emek ve para harcanarak yapılmış, profesyonel bir çalışma.

Peki oyun ne kadar olacak? 49YTL!


Bu fiyat Crysis gibi bir oyun için çok uygun. Bunun yarısını bile hak etmeyecek oyunlar daha pahalıya satılıyor. Türkçe içerikte ise başka bir örnek yok. Üstelik oyunun menüleri de Türkçe.

Oyunun Türkçe desteği ve göreceği ilgi, Crysis sonrası çıkacak oyunların da Türkçe versiyonlarının yapılmasını tetikleyebilir. Yapımcıların görmesi gereken tek veri, satış rakamları. Crysis'i önce yasal olduğu için sonra Türk yapımı olduğu için sonra Türkçe olduğu için ve diğer firmalara örnek olması için orijinal almalıyız. Bu durumda oyunun Türkçe versiyonunu korsan satanları da ihbar etmeliyiz.

pclabs.gen.tr

0 yorum: