19 Eylül 2007

Pirate Bay'a erişim yasağı



Engellemeye doyamayan ülkemiz bir internet sitesini daha engellendi.

Bildiğiniz gibi Türkiye 'de bir süredir dünyaca ünlü bittorrent sitelerinden Pirate Bay web sitesini engelli. Siteyi açmaya çalıştığınızda "Siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir !..." uyarısı ile karşılaşıyorsunuz.

Engellemenin nedeni ise Pirate Bay sitesinin sunduğu illegal içerik. Hatırlayacağınız gibi Pirate Bay sitesi bunu daha önceden farklı ülkelerde de yaşamıştı.

Fakat bunun haricinde daha farklı bir konu var ki o da son aylarda internet' te Türkiye tarafından uygulanan sansürün artık sınırlarını zorluyor olması. Bu iki ay içerisinde yaşanan ikinci sansür vakası. Bundan önceki engelleme wordpress.com web sitesine yapılmıştı. Daha da öncesinden youtube ve ekşisözlük siteleri engellenmişti.

İşin daha da enteresan tarafı ise bu haberi veren yabancı internet sitesinin "İronik" başlığı altında sitesine koyduğu yazı. Bu yazıda Pirate Bay web sitesini engelleyen Türkiye' nin tarihinde korsancılık olduğu ve barbar olduğumuz söyleniyor. Nasıl bir ilişki kurdukları bilinmez ama bu engellemelerin web dünyasında Türkiye imajını zedelediği apaçık ortada.

techno-labs.com