06 Eylül 2007

Facebook kullanıcı profilleri Google'da



Ünlü sosyal arkadaşlık sitesi facebook.com'a üye olan kullanıcıların profil sayfaları ekim ayından itibaren Google'da gözükecek.

Facebook kullanıcıları için sevindirici bir gelişme yaşanıyor bu günlerde. Facebook'un bu sabah duyurduğu yayıncı lisansı listesine göre kullanıcıların profilleri ekim ayından itibaren Google, Yahoo ve MSN arama motorlarında gözükecek

Yarından itibaren bu lisans listesi uygulanmaya başlayacak fakat üyeler ekim ayında sonuç almaya başlayacak. Bu demek oluyor ki artık sizin isminizi arayan bir kişi - facebook profiliniz varsa - amara sonuçlarında ilk sırada sizin profilinizi görecek ve profilinize yazdığınız bilgilere erişebilecek. Kişisel tanıtım sayfası olarak kullanmak isteyenler için oldukça yararlı olacak bir gelişme olacak.

Tabi ki bu gelişme bazı kişileri tedirgin ediyor. Facebook'da Kendine özel bir sayfa hazırlayan ve sadece facebook üyelerinin erişebilmesini isteyen üyeler, kişisel bilgilerini tüm herkese açma fikrine pek sağlam bakmıyorlar. Facebook bu üyeleri de düşünmüş ve arama motorlarında gözükmesini isteyip/istemeyenler için bir seçenek koymuş durumda.

kaynak: mashable.com