29 Eylül 2007

Apple PDA pazarına geri dönüyor



90'lı yılların başında Newton'u çıkartarak PDA sektöründeki gelişmelerin hız kazanmasını sağlayan Apple, yeniden PDA işine girmeyi amaçlıyor.

iPhone ve iPod'daki başarısı tartışılmaz hale gelen Apple, bu iki cihazdaki teknolojiyi PDA ürününe de uygulamayı düşünüyor. Son 18 aydır süren çalışmalar neticesinde Apple bir yerlere varabilmiş durumda.

Yeni PDA'nın çıkış tarihi 2008'in ilk yarısı olarak öngörülüyor ancak kaynağın iddiasına göre gelecek yıl şubat ayındaki Macworld konferansında yeni PDA gün yüzüne çıkarılacak.

İddialara göre cihaz iPhone'nun neredeyse 1.5 katı büyüklüğünde olacak ve 720 x 480 ekran çözünürlüğünü destekleyecek. Halihazırda iPhone'da ve iPod'da kullanılan çift tıklama özelliği ile şu an mevcut olmayan kes-kopyala ve sürükle-bırak özellikleri de olacak.

Cihazda Intel'in Silverhome işlemcilerinin kullanılabileceği belirtiyor. Çıkış tarihleri karşılaştırıldığında mümkün olması muhtemel durum için Apple herhangi bir cevap vermedi.

Söylentiler ne kadar doğru bilinmiyor. Apple net bir açıklama yapıncaya kadar da bilenemeyecek. Gelecek aylarda bazı detayların gün yüzüne çıkması bekleniyor.

kaynak: appleinsider.com