16 Ağustos 2007

Windows XP için Service Pack 3 yolda



SP2nin çıkmasının üstünde 3 sene geçti ve artık SP3 geliyor. Beta aşamasındaki boyutu şimdilik 332 MB ve SP 2' deki Güvenlik Merkezi + diğer özelliklerin aksine daha çok Bugfixing (toplam 900 bugfixes içeriyor) yogunlaşmışlar.

Şimdilik sadece kısıtlı kişilerin deneye bildiği SP 3'ün kurulumu şimdilik sadece ingilizce XP lerinde çalışıyor, diğerlerinde ise hata verip yüklemeyi sonlandırıyor.

SP3'ün yükleme süresi ise, Pentium D, 3,2 Ghz, 2GB RAMda 9 dakikayi buluyor. Toplamda sabit diskimize 1,36 GByte (34.000 dosya) yeni veri yükleniyor, yeni registry ekleniyor, eskilerini yenileniyor veya siliniyor. Backup klasörü (C:\Windows\$NtServicePackUninstall$)458 MByte boyutunda ve 2.858 dosya barındırıyor.


En önemli noktalarında biri ise korsan xplere bile yüklenebilmesi. Yani kısaca WGA - kontrolü yapmıyor. Ancak yükeleme bittikden sonra direk IE7 ve WMP 11 boşuna aramayin çünkü bunları SP'nin içine yerleştirilmemiş ve korsan kullanılmıyor (her ne kadar degisik yöntemlerle oluyorsada:P).


En önemli noktalarinda biri ise korsan xplere bile yüklene bilmesi. Yani kisaca WGA - kontrolü yapmiyor. Ancak yükeleme bittikden sonra direk IE7 ve WMP 11 bosuna aramayin cünkü bunlari SPnin icine yerlestirilmemis ve korsan kullanilmiyor (her ne kadar degisik yöntemlerle oluyorsada:P).


bildirgec.org