20 Ağustos 2007

Playstation 3'e oyun geliştirmek zor değil

Analistlerin ve internette dolaşan eleştirilerin aksine Ubisoft'un en iyi oyunlardan biri olan Ghost Recon Advanced Warfighter'ı geliştiren takım PS3 için oyun yapmanın Xbox'a göre zor olmadığını söyledi.

Eleştirmenler ve analistler genelde Xbox 360 ve PS3'ü gereksiz şekilde çok gelişmiş bulur. Aynı şekilde çoğu da Wii'yi savunur ve Wii için oyun yapmanın daha kolay olduğunu, Xbox ve PS3'un ise çok gelişmiş olduğu için anlaşılmasının zor olduğunu bu yüzden oyunlar konusunda sıkıntı çekeceğini dile getirir.

Anlaşılan BAFTA ödüllü GRAW'ı geliştiren takım aynı fikirde değil. Ubisoft'un kurucularından Yann Le Tensorer PS3'te oyun geliştirmenin zor olmadığını aynı Xbox 360'ta olduğu gibi öğrenilmesi gerektiğini belirtti.

Tensorer: 'PS3'te oyun geliştirmek Xbox 360'dan daha zor değil, sadece başka bir konsol. Geliştiriciler zor olduğunu söyleyebilir ancak bunun nedeni teknolojiyi henüz anlayamamış olmalarıdır. Bunun için zaman gereklidir' dedi

Geçtiğimiz hafta USA Today'de EA'nın oyunu NFL 08 incelenmiş ve PS3 versiyonunun Xbox versiyonuna nazaran rezalet olduğunu söylenmişti.

Sektör analistlerinden Michael Patcher ise Grand Theft Auto IV'un ertelenme nedenini Rockstar şirketinin Xbox 360'ı henüz çözememesine bağlamıştı.