09 Ağustos 2007

Lenovo ve Linux

Dünyanın üçüncü büyük bilgisayar üreticisi Çinli Lenovo, Linux tabanlı bilgisayar çıkarıyor. Bilgisayarın yazılımını Linux dağıtımcısı Novell sağlayacak.

IBM'i pc bölümünü satın satın alan Çinli üretici Lenovo, bu yılın son çeyreğinde Linux pazarında giriyor. Lenovo, San Francısco'da yapılan LinuxWorld konferansında açık kaynak işletim sistemi Linux tabanlı bilgisayar modelleri çıkaracağını açıkladı. Öte yandan, dünyanın ikinci büyük bilgisayar üreticisi Dell de Linux tabanlı bilgisayar çıkaracağını açıklamıştı.

Microsoft'un alternatifi olarak değerlendirilen Linux işletim sistemi, bilgisayar dünyasının en hızlı büyüyen pazarlarından. Özellikle sunucu ve işistasyonu alanlarında Linux son yıllarda rakipleri Sun Microsystems ve Microsoft'tan önemli pazar payı kemirdi. Bunun sonucunda Microsoft, geçen yıl Linux dağımcısı Novell ile bir anlaşma yaparak sunucu işletim sistemlerinin karşılıklı olarak uyumlanmasını sağladı. Microsoft ve Novell, böylece karşılıklı olarak birbirlerinin ürünlerinde patent koruması veriyor.

kaynak: gazeteport