01 Ağustos 2007

AMD halinden şikayetçi değil

AMD, hatırlayacağınız gibi geçen günlerde şirketin finansal raporunu sunmuştu. Bu rapora göre şirket 600milyon Dolar zarar etmişti. Ayrıca rakamlara göre rakibi İntel ile arasında çok fark vardı.

AMD geçen günlerde finansal raporunu sundu. Bu rapora göre şirket 600milyon Dolar zarar yapmıştı ve satış rakamları da hiç iç açıcı değildi. Bu rapordan sonra birçok dergi ve ekonomist AMD' nin İntel rekabetindeki geleceği hakkında şüpheli yorumlarda bulunmuşlardı.

AMD bu yorumlara cevap verdi ve 'Biz İyiyiz. Durumumuz gayet iyi' dedi. AMD Barcelona' nın yaygınlaşmaya başlaması ve dağıtımının istenilen rakamlara ulaşmasından sonra, finansal olarak daha iyi bir duruma geleceklerini belirten AMD, şu anda sadece teknolojilerimizi geliştirmek ve kullanıcılarımıza en üstün hizmet vermek adına çalışıyoruz dedi.

Açıklamanın devamın da daha çok ATİ ile birleşmesinin avantajlarını yorumlayan AMD, ATİ bizim çok önemli bir parçamız. ATİ sayesinde bulunduğumuz yeri daha da sağlamlaştırdık. Kullanıcılarımızın bu birleşmenin avantajlarından yararlanabilmesi için çalışamalarımız devam ediyor.

4 çekirdekli işlemcileri ile büyük atılım yapacaklarınıda söyleyen AMD, 4 çekirdekli işlemcilerde rakipleri İntel'den daha iyi performans verdiklerini ve fiyat olarak da kullanıcılarını sevindireceklerini açıkladı.

AMD platformunun yayılması ve kullanıcılara ulaştırmak adına birçok PC üreticisi ile iletişim halinde olduklarını dile getiren AMD, bu üreticiler içinde DELL, Toshiba gibi üreticilerinde olduğunu söyledi.

Bu rekabette neler olacak takip halindeyiz.

techno-labs.com