05 Ağustos 2007

300$'a VIA bilgisayarlar



VIA Technologies ve Amerika'nın lider sistem entegratörü Systemax Manufacturing, Amerika pazarına yönelik olarak 1.5 Ghz'lik VIA C7-D masaüstü işlemcisinden güç alan ve enerji verimi yüksek Systemax PC modelini tanıttı.

Düşük güç tüketimli VIA pc2500 anakartı temel alan Systemax PC, en yüksek güç tüketimi 20 Watt'ı aşmayan VIA C7-D işlemciyi ve VIA UniChrome Pro II bütünleşik grafik işlemcisini içeren VIA CN700 dijital medya yonga setini içeriyor. Systemax PC, yazılım ve donanımı bir arada sunarak hem yüksek performanslı masaüstü uygulamalarının çalışması için gerekli ortamı sağlıyor, hem de Amerika'daki iş çevreleri, okullar ve evlerin elektrik kullanımını azaltarak elektrik faturalarının belirgin biçimde düşmesine olanak tanıyor.

eni Systemax PC modeli iki farklı konfigürasyonda satışa sunuluyor. Bunlardan ilkinde kurulu işletim sistemi Microsoft Windows XP Home ve son kullanıcı fiyatı 299.99 USD. Diğerindeyse işletim sistemi Microsoft Windows XP Professional ve son kullanıcı fiyatı 399.99 USD.

Systemax PC'nin Temel Özellikleri:
Anakart: VIA pc2500G
İşlemci: 1.5 Ghz VIA C7-D Masaüstü İşlemcisi
Yongaseti: Bütünleşik Görüntü Çekirdekli VIA CN700 Dijital Medya Yongaseti
Grafik: VIA UniChrome Pro II 3D/2D grafik işlemcisi
Bellek: 512 MB DDR2 533
Sabit Disk: 80 GB SATA

299.99 USD'lik konfigürasyonda Microsoft Windows XP Home işletim sistemi, 16x DVD ROM sürücü ile 90 günlük parça ve bakım garantisi bulunuyor. Microsoft Windows XP Professional içeren 399.99 USD'lik ikinci konfigürasyonaysa 52x32x52/16x kombo sürücü ile 1 yıllık parça ve bakım garantisi dahil.

Baştan aşağı kararlı çalışma ve düşük güç tüketimi için tasarlanmış olan VIA pc2500, lider Watt başına performans değeri dışında DDR2 sistem belleği, Serial ATA sabit disk ve yüksek bant genişliğine gereksinim duyan harici cihazlar için 480 Mb/saniye USB 2.0 bağlantısı da dahil en yeni PC teknolojilerini bir araya getiriyor. VIA UniChrome Pro II bütünleşik görüntü işlemcisi, sorunsuz DVD oynatımı için donanımsal MPEG-2 video hızlandırıcı, gelişmiş multimedya deneyimi için çok kanallı ses ve 128-bit 2D ve 3D grafik motorları içeriyor.

Systemax PC ile ilgili detaylı bilgi için: ww.systemaxpc.com

VIA pc2500 işlemci platformu, anakart ve VIA C7-D işlemciyle ilgili daha fazla bilgi için:
http://www.via.com.tw/en/initiatives/empowered/sys-platform_arch.jsp#pc1_platform
http://www.via.com.tw/en/products/processors/c7-d/index.jsp

techno-labs.com