14 Temmuz 2007

Yenilenmiş PSP'ler yolda



Japon teknoloji devi Sony, PSP'nin yeni bir versiyonunu çıkaracaklarını açıkladılar. Bu yeni PSP daha ince, daha parlak ve daha uzun ömürlü bataryaya sahip olacak. Ayrıca HD yayını da destekleyecek.

Game Spot'a göre Sony bir süre önce, yeni versiyon PSP'yi doğrulamış ama sonra, bir süre daha bekleyeceklerini açıklamıştı. Sony Computer Entertainment Avrupa müdürü Tay Mabuire : "Sony America corporate communications müdürü Dave Karraker, Sony'nin bu ürünü gerçekten planladığını, ama sonra vazgeçtiklerini açıkladı" şeklinde bir yazılı açıklamada bulundu.

Haziran ayında Sony, PSP patentini yenilerken verdiği yazılı dilekçelerde, yeni PSP hakkında çeşitli diyagramlar bulunduğu, bunun yanında bir de telefon eklentili bir PSP patenti alındığı belirtiliyor. Tüm bunlar bir yana, Sony hepsini yalanlıyor.

Şimdi ise Sony bunları yalanlamayı durdurdu, ve Sony Computer Entertainment Başkanı Kaz Hirai, yeni PSP'nin çıkarılacağını resmi olarak duyurdu. Yeni PSP, %33 daha parlak olacak ve %19 daha ince olacak. Telefon eklentisinin olup olmadığıyla ilgili bir açıklamada bulunulmadı. Fiyatının ise $199.99 civarında olacağı bekleniliyor. Tabi bu yurtdışı fiyatı. Türkiye'de hangi fiyata satışa sunulacak bekleyip göreceğiz.

techno-labs.com