03 Mayıs 2007

IBM'in Playstation 3 işlemcisi Cell ile Son Marifeti

Image Hosted by ImageShack.us


Cell Broadband Engine yani Playstation 3'ün kalbi diyebileceğimiz işlemciyi IBM yeni kullanım alanlarına sürmeye devam ediyor. Fakat bu defa Motorstorm ya da Oblivion gibi oyunları oynatmak için değil.

IBM, Hoplon Infotainment ile massive multiplayer online oyunların da (MMOGs) işlemcisi Cell ile yeni bir çözüm ortaklığına girdi. Bu ortaklıkta Cell'in görevi yaratılan sanal dünyaların ihtiyacı olan asimetrik bandgenişliğini sağlamak olarak belirlendi.

IBM Cell işlemcisinin çok hızlı (ultra-fast) bağlantıları idare edebileceği gibi binlerce kullanıcının simultane olarak paylaşımda bulunmasını da sağlıyor. Bu yeni sistemde Cell sanal gerçeklik, kablosuz download, gerçek zamanlı video görüşmeleri, interaktif TV showları ve kompleks fizik hesaplamalarını yürütürken ana sistemin admin görevlerini yani yazılım ve kullanıcı bağlantılarını oyun konsollarına, cep telefonlarına, pc'lere yoğunlaşmasını sağlıyor.

Bu sayede gelişmiş güvenlik önlemlerinin yanısıra çok hızlı bağlantı istekleri karşılanabilirken oyun dünyası içindeki grafiksel gelişimde sağlanacaktır. Bu sistemin ilk hybrid'i hazır fakat rakamları ve test sonuçları henüz meydan da yok. Fakat 3. parti kuruluşların tespiti inanılmaz hızlı ve görülen en güçlü (stabil) sistem olduğu. Fazla iddialı gelebilir fakat IBM işlemci atılımı için yaptığı yatırım düşünülürse inandırıcılığı şüphe götürmez hale geliyor.

fazlamesai.net

0 yorum: