05 Nisan 2007

Wipeer ile kablosuz ağ kardeşliği

Normalde kablosuz ağ bağlantısı yapabilmek için ortamda mutlaka bir adet access point (erişim noktası) bulunması gerekir. Ama düşünün iş çıkışı arkadaşınızla kafedesiniz ve birbirinize dosya Göndermek istiyorsunuz ya da network üzerinden oyun oynamak istiyorsunuz. Kafede de kablosuz ağ yok. İşte tam da burada işinize yarıyor WiPeer.

WiPeer herhangi başka bir cihaza gereksinim duymadan sadece bilgisayaranızın kablosuz ağ özelliğini kullanarak peer-to-peer (eşler arası) bir bağlantı kurmanıza imkan sağlıyor. Bu yazılım sayesinde iki ya da daha fazla bilgisayar üzerinden, kablosuz ağ özelliklerini kullanarak birbirinizle dosya alışverişi yapabilir, çok oyunculu oyunlar oynayabilir (hemen heyecanlanmayın sadece beraber gelen Satranç, Çin Daması gibi 4 oyun) hatta sohbet bile edebilirsiniz.

Programı biraz kurcaladıktan sonra kolayca öğrenmek mümkün. Çünkü Windows XP üzerinde Microsoft .NET 2.o Framework kurmanıza ihtiyaç duyan bu yazılımın güzel kısmı Türkçe dil desteği ile birlikte gelmesi. Bütün bunların üzerine bir de ücretsiz olduğunu söylersem sanırım şaşırırsınız. Detaylı bilgi için buraya, indirmek için de buraya bakabilirsiniz.

bildirgec.org


0 yorum: