30 Ekim 2006

TiddlyWiki: Kişisel Wiki, tek .html dosyasında

Malum son zamanlarda hepimizin gözdesi Wikipedia ve wiki teknolojileri. Öyle ki artık bir çok kişi arama yaparken daha rafine sonuçlara ulaşmak için Wikipedia’yı tercih etmekte.

Wiki teknolojisi o kadar gelişti ki, hemen her zevke hitap eden wikiler bulmak mümkün. Öte yandan defterlerime aldığım notları kaydedebileceğim, kurulumu basit bir wiki aramaktaydım ki karşıma TiddlyWiki çıktı.

Bütün yapmanız gereken Tiddly Wiki’nin ana sayfanızı harddiskinize (ya da benim tercihimdeki gibi USB diskinize) kaydetmek. Artık sizin de bir kopyanız oldu.

Eğer siz de hayata dair notlar almayı seviyorsanız, birsürü deftere birsürü notlar alıp, “ah keşke bunları etiketlere göre ayırsam da, yeri geldiğinde konu ile ilgili bir şeylere kolay ulaşabilsem” hem de bunu istersem bir web sunucusundan istersem de USB diskimden yapabilsem diyorsanız Tiddly Wiki tam size göre.

Buna ek olarak böyle bir kurulumu mümkün kuran javascript ile yapılan uygulamalar gerçekten ilgi çekici.


Not: Bu arada dolmakalem ve defterin yerini tabi ki tutmadığını, öte yandan bütün defterlerin de, markası ya da derisinin kalitesi ile değil, içine yazılanlar kadar değerli olduğunu, defter fetişinin çok da sağlıklı bir şey olmadını da unutmayalım ;)

fazlamesai.net

0 yorum: