25 Mart 2007

Fransa UFO arşivlerini açıyor

Fransa Uzay Araştırmaları Merkezi CNES, resmi olarak 1977 yılından bu yana gizlice biriktirilen ve çoğu zaman varlığı inkar edilen UFO arşivlerini internet sitesinde yayımlayacağını duyurdu.

CNES’ten yapılan açıklamada, 70’li yıllardan bu yana toplanan bin 600 dosya, 3 bin soruşturma tutanağı ve UFO gördüğünü söyleyen 6 bin kişinin ifadelerinin önümüzdeki günlerden itibaren CNES’in web sitesinde yayımlanacağı bildirildi. CNES’in UFO’lar hakkında web sitesinde kademeli olarak 100 bin sayfa belge yayımlaması bekleniyor.

CNES, soruşturmalar sonunda söz konusu UFO dosyalarının yüzde 9’unun tamamen aydınlatıldığını, yüzde 33’ünün büyük ölçüde tanımlanabildiğini, yüzde 30’unun ek veri noksanlığından açıklanamadığını, yüzde 28’inin ise çok ayrıntılı soruşturmalara rağmen açıklanamadığını belirtiyor.

CNES’in UFO arşivlerini açma kararıyla birlikte Fransa’nın konuyu 1950’li yıllardan bu yana yakın takibe aldığı da ortaya çıkmış durumda. CNES yetkilileri, Fransa’da bilinen ilk UFO fenomeninin 1937 yılında kaydedildiğini, ancak resmi kayıt işlemlerine 1954 yılında başlandığını söylüyor.

Fransa’nın kendi topraklarındaki UFO fenomenlerini araştırmak üzere gizli birim kuran ilk ülke olduğunu da belirten CNES, söz konusu birimlerin bilimsel metodlarla çalıştığını ve çalışmalarının sosyolog, fizikçi, astronom, meteoroloji uzmanı ve mühendislerden oluşan uzmanlar tarafından düzenli olarak kontrol edildiğini de açıkladı.

Fransız haftalık haber dergisi L’Express, söz konusu UFO birimlerini ve bu birimlerin çalışma yöntemlerini, açıklanamayan olayları araştırmakla görevli FBI ekibini konu alan ünlü Amerikan dizisi X-Files’a benzetti.

ntv-msnbc

0 yorum: