21 Şubat 2007

DCP Portal 7 BETA Yayınlandı

DCP Portal 7 Beta bir yıldan fazla süren geliştirme süresinden sonra yayınlandı. Sürüm 7 beta 15 Şubat 2007 tarihinden itibaren Codeworx Teknolojileri dosya indirme alanından erişilebilir durumdadır. Bu sürüm için bir güncelleme betiği mevcut olmayıp, gerekli kararlılık ve sağlamlık sınamalarından geçirilmeden kullanılmamalıdır.

Serhan KIYMAZ tarafında geliştirilmeye başlanan 6.1 sürümünden sonra yeni versiyonu çıkmayan içerik yönetim sistemi yeniden karşımızda.DCP Portal 7 Beta bir yıldan fazla süren geliştirme süresinden sonra yayınlandı. Sürüm 7 beta 15 Şubat 2007 tarihinden itibaren Codeworx Teknolojileri dosya indirme alanından erişilebilir durumdadır. Bu sürüm için bir güncelleme betiği mevcut olmayıp, gerekli kararlılık ve sağlamlık sınamalarından geçirilmeden kullanılmamalıdır.

Sürüm 7 nin içerdiği yenilikler:

  • Yeni Fotoğraf Galerisi, sınırsız Albüm ve Galeri imkanı
  • Yeni — Bloglar için destek
  • Yeni — RSS beslemesi
  • Yeni — Ziyaretçi defteri
  • Yeni — İsteğe bağlı yazı başlama ve bitiş tarihi
  • Yeni — Forum geliştirmeleri
  • Yeni — Kişiselleştirilebilir başlangıç sayfası desteği
  • Yeni — URL tabanlı saldırılara karşı güvenli kodlama
  • SQL injection ve kullanıcı veri girişi saldırılarına karşı güvenli kodlama

DCP Portal 7 sürüm 6.1.1 üzerine tamamen yeniden yazıldı. Veritabanı soyutlaması, token based templating ve esnek kullanıcı geliştirmeleri özellikleri desteklenmeye devam ediliyor.

Halihazırda sürüm 8 geliştirilme sürecine başlanılması duyurulmuştu, sürüm 7 içerik yönetim sistemleri için bir gelişim adımı mahiyetinde olup, öncelikle güvenlik özellikleri ve popüler eklentiler üzerine yoğunlaşılmıştır.Sürüm 8 DCP Portal’in Web 2.0′a adım attığı önemli bir versiyon olacaktır. Bunların en önemlisi olan Ajax desteği eklenmeye yavaş yavaş başlanılması olacak. DCP Portal geliştirimleri Sourceforge.net sitesinden erişilebilecek olup, tüm DCP Portal kullanıcı ve geliştiricilerini işbirliğine davet ediyoruz.

2 Mart 2007 tarihinde kararlı halinin hazır olacağı suyurulan DCP Portal 7 hakkında daha fazla bilgiye ve kurulum dosyalarına aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz

Codeworx Technologies
DCP Portal 7 Beta

fazlamesai.net/?a=article&sid=4461

0 yorum: