17 Ekim 2006

Korsan avcısı korsan çıktı

Hürriyet Gazetesi’nin “e-yaşam” ekinin 13.10.2006 günü yayınlanan nüshasında “Korsanla savaşan BSA asıl kendi korsanmış” başlıklı bir haber yayınlandı.

Haberin ilginç kılan ise kamuoyu tarafından korsan yazılım satanlarla mücadele etmesi ile tanınan ama son dönemde yayınladığı reklamlarla “bilişim sektörüne zarar verdiği” iddia edilerek şimşekleri üzerine çeken BSA Türkiye’nin ülkemizdeki faaliyetlerinin yasal dayanağının olmadığının tescil edilmesiydi.

Hatırlanacağı üzere, BSA’nın yayınladığı reklamlardan rahatsızlık duyan bilişim sivil toplum örgütleri bir araya gelerek bir bildiri yayınlamışlardı.

BSA’nın tüm uyarılara rağmen yasadışı konumunu kabul etmemesi üzerine bu defa BSA’nın faaliyetleri ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’na bir başvuru yapılmıştı.

BSA’nın yasal olmadığına ilişkin iddialar daha önce Sabah Gazetesi’nin 5 Mayıs 2006 günlü nüshasında “BSA’ya ‘yasal değil’ iddiası” başlığı ile duyurulmuştu.
Başvuru sonrasında da aynı tavrı sergilemesine rağmen, resmi olarak başvuru yapmak zorunda kalan BSA’nın henüz izin almadan faaliyetlerine devam etmesi nedeniyle İstanbul Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü’ne bir yazı gönderildi ve BSA’nın faaliyetlerine devam ettiği bildirildi.

Ekim ayında yapılan bu başvuruya henüz bir yanıt verilmemiş olsa da, edinilen bilgilere göre BSA’ya para cezası uygulanması da gündeme geldi.

Başvurularla ilgili gelişmeler oldukça yavaş ilerlese de, BSA’nın haksız olduğu her geçen gün biraz daha ortaya çıktı ve sonunda Hürriyet Gazetesi’nin “e-yaşam” ekinde konu bir çok detayı ile yer aldı.

turk.internet.com

0 yorum: