05 Ağustos 2006

Kingston’da taşınabilir eğlence merkezi alanına girdi

Bellek üreticileri birer birer MP3 çalar ve benzeri ürünlere de ellerini atıyorlar. Uzun süredir MP3 çalar da sunmakta olan GeIL, TwinMOS ve Sandisk’e ek olarak Kingston da kendi medya oynatıcı cihazını tanıtmış durumda.

Yeni ürün Kingston K-PEX 100 ismini taşıyor ve 9.4 x 4.5 x 1.4 cm boyutlarında. 65 gramlık cihazın üzerinde 2″ boyutlu bir LCD ekran var, ekranın çözünürlüğü 220 x 176 piksel. Bilgisayarınıza USB 2.0 üzerinden bağlanan ürün MPX formatındaki videoları gösterebiliyor (AVI vs. formatların önceden dönüştürülmesi gerekiyor), MP3, WMA, OGG gibi ses formatlarını çalabiliyor, JPEG resimleri ve ayrıca text dosyalarını da görüntüleyebiliyor.

Bellek kapasitesi 1 ya da 2GB olarak seçilebilen cihazın üzerinde ek olarak miniSD kartlar için de bellek yuvası var ve böylece kapasite arttırılabiliniyor.

Cihaz her ne kadar ilginç olsa da, ekran çözünürlüğünün ve videoları önceden dönüştürme gerekliliğinin kullanıcılara pek cazip gelmeyeceğini düşünüyoruz. Ürün için henüz bir fiyat belirtilmemiş.

http://www.darkhardware.com/modules.php?op=modload&name=News

0 yorum: