08 Şubat 2007

Rochester Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmanın sonucunda yüksek düzeyde aksiyon içeren oyunların insan görüşünü arttırabildiği iddiası ortaya atıldı. Yapılan araştırmada bir ay boyunca günde birkaç saat aksiyon oyunları oynayan kişilerin %20′ye yakın düzeyde uzağı görüşlerinde ve harfleri tanımlamalarında artış olduğu kaydedildi.

Araştırma sürecinin hikayesi ise oldukça ilginç. Araştırmacılar öncelikle video oyunu oynayan ve oynamayanlar arasındaki farkı bulabilmek için son bir yıldır hiç video oyunu oynamamış denekler (üniversite öğrencileri) bulmakta oldukça zorlanmışlar. Öğrenciler ikiye ayrılarak bir grup ay boyunca Tetris, diğer grup ise Unreal Tournament oynattırılmış.

Test sonunda Unreal Tournament oynayan grubun %20′ye varan oranda daha iyi görüşe sahip olduğu belirlenmiş. Bilim adamlarına göre bu tür oyunlar beynin görsel işlem yolunu değiştirerek görme becerisinin sınırlarını zorluyor ve bu sayede beynin buna ayak uydurmaya başlamasını sağlıyor. Araştırmada özellikle deneklerin orta noktada odaklanma becerilerinin arttığı vurgulanıyor ve bunun özel geliştirilmiş bazı yazılımlar sayesinde göz hastalıkları için yeni tedaviler bulunmasına yol gösterebileceği söyleniyor.

www.dailytech.com/Video+Games+Improve+Vision+by+20+Percent/article6009.htm

trgamer

0 yorum: