30 Eylül 2007

Airpress



En yaygın blog sctript yazılımı olan Wordpress'in son sürüme geçmesiyle birlikte yeniliklerde ardı ardına gelmeye başladı. Burada verilen habere göre Wordpress için hazırlanan Adobe Air destekli hazırlanan Airpress yazılımı masa üstünden blogunuzu yönetmenize yarıyor.. İlk baglantıda bütün yazılarınızı masüstüne çekerek buradan düzenleme yapmanızı saglıyor..Ayrıca yeni yazı eklemek, hazırladıgınız yazılara Flash, müzik, video, fotograf hatta webcam kayıtlarınızı bile eklyebiliyorsunuz diğer Airpress özellikleri burada.

Airpress yazılımını buradan indirebilirsiniz ve bunu kullanmak için mecburi olan adobe Air yazılımınıda buradan indirrebilirsiniz.

bildirgec.org

MS Excel 2007'de ilginç bir 'bug'

MS Excel'in 2007 sürümünde enteresan ve bir o kadar da basit bir hata daha keşfedildi. Microsoft'un ürünlerindeki hatalara artık alıştığımızdan olsa gerek artık çok ilgi çekmeyen bu hatalar ciddi projelerde ise programcıya saç baş yoldurabiliyor.

Hata basit bir çarpma işlemine 1 rakamı eklenmek istediğinde ortaya çıkıyor. Örneğin bir hücredeki 850*77.1 +1 ifadesi 100,001 sonucunu döndürüyor. Oysa çarpım sonucuna 1 yerine 2 eklediğimizde sonuç doğru hesaplanıyor. Aynı işlemi başka bir hücreye değer taşıyarak yaptığımızda da yine sonuç doğru dönüyor.

Bir başka excel bug'ı için buraya, buraya, şuraya ve buraya bakabilirsiniz. Microsoft kendi resmi sitesinde de bazı hataları açıkça anlatıyor.

Genel olarak programların içine koyulan ve espirli bir şekilde kullanıcıya süpriz yapan yumurta (easter egg) isimli programcı oyunlarına benzemeyen bu hatalar ilgili paket programa dayandırılan projelerde ciddi maddi sorunlara yol açabilmektedir.

MS Excel 2007'nin bu hatası ve diğerleriyle ilgili tartışmalara şu linkten ulaşabilirsiniz. Ayrıca Microsoft'un özel bir çözümler sayfasıda bulunmakta.

bildirgec.org

29 Eylül 2007

Apple PDA pazarına geri dönüyor



90'lı yılların başında Newton'u çıkartarak PDA sektöründeki gelişmelerin hız kazanmasını sağlayan Apple, yeniden PDA işine girmeyi amaçlıyor.

iPhone ve iPod'daki başarısı tartışılmaz hale gelen Apple, bu iki cihazdaki teknolojiyi PDA ürününe de uygulamayı düşünüyor. Son 18 aydır süren çalışmalar neticesinde Apple bir yerlere varabilmiş durumda.

Yeni PDA'nın çıkış tarihi 2008'in ilk yarısı olarak öngörülüyor ancak kaynağın iddiasına göre gelecek yıl şubat ayındaki Macworld konferansında yeni PDA gün yüzüne çıkarılacak.

İddialara göre cihaz iPhone'nun neredeyse 1.5 katı büyüklüğünde olacak ve 720 x 480 ekran çözünürlüğünü destekleyecek. Halihazırda iPhone'da ve iPod'da kullanılan çift tıklama özelliği ile şu an mevcut olmayan kes-kopyala ve sürükle-bırak özellikleri de olacak.

Cihazda Intel'in Silverhome işlemcilerinin kullanılabileceği belirtiyor. Çıkış tarihleri karşılaştırıldığında mümkün olması muhtemel durum için Apple herhangi bir cevap vermedi.

Söylentiler ne kadar doğru bilinmiyor. Apple net bir açıklama yapıncaya kadar da bilenemeyecek. Gelecek aylarda bazı detayların gün yüzüne çıkması bekleniyor.

kaynak: appleinsider.com

Çin işi Wii oyun konsolu



Ülkemizde de bazı konsolların sadece kasa olarak benzerlerini görmek ve bulmak mümkün ancak bunlar tamamen stratejik olarak şekil verilmiş ürünler. Bunların geldiği yerde elbette uzak doğu.

Her türlü kopyalamanın yapıldığı yer olan uzak doğudan yeni bir ürün var karşımızda; Chintendo Vii. Asıl adı Vii fakat fikrin ve ürünün çıkış yeri olan Çin'e atıf yapıldığı için bu ad veriliyor. Kasa veya bazı özellikleri kopyalamak bir yana tüm yazılımın kopyalanması ayrı bir bilgi ister ve Çinlilerde bunu yapmış bulunuyor.

Vii, Nintendo Wii'nin birebir kopyası aslında. Her özelliği ile Wii'nin benzeri. Wiimote ve Nanchuk da dahil buna. Çinliler kopyalamaya devam ededursun, yarattıkları ekonomik yaralar yüzünden Çinlilere kızmak mı lazım yoksa kopyadaki üstün becerilerinden ötürü saygı mı duymak lazım orası siz okuyuculara kalmış.

kaynak: tecno-labs / engadget

28 Eylül 2007

Erdil Yaşaroğlu'nun blogu açıldı



Komikaze sitesinde karikatürlerini severek okuduğumuz, Erdil Yaşaroğlu’da blog yazanlar kervanına katıldı.

Eylül ayında açılan blogun ismi “diyomki

Erdil Yaşroğlu’nun bloguna ulaşmak için buraya,
Erdil Yaşaroğlu’nun mizah ve eğlence sitesi Komikaze sitesine girip gülmek için buraya,
Erdil Yaşaroğlu’nun kişisel sitesi için buraya buyrun


bildirgec.org

Sonunda Google dergiside çıktı



Google Praxis, Avusturya’da satışa sunulan ve Hepimizin biricik sevgilisi Google ve Google Servislerinin kullanımı hakkında bilgiler veren bir Dergi. Dergiyi PC Praxis adlı Bilgisayar bilgileri veren Dergi Firması basıyor. Dergi Google Desktop, Talk, Earth, Sky, Picasa ve SketchUp Masaüstü Yazılımlarını tam versiyon içinde bulunduran CD ile birlikte 8,60 Avro. Benzeri dergilere göre kesinlikle pahalı bir Dergi. Çünkü Aynı bilgiler Google Fan sitelerinde, Resmi olmayan Google Magazin ve Haber sitelerinde bol bol bulunabiliyor. Hatta Kullanım bilgilerini Google hemen hemen her dilde açıklayıcı bir şekilde Yardım sitelerinde ücretsiz sunuyor.

Google Sevenlerine özel bir derginin olması güzel ancak bu fiyat farkı satış oranını ciddi şekilde etkileyecektir.

bildirgec.org

27 Eylül 2007

İnternet sayfalarını PDF olarak kaydetme



İnternet geçmişimizi web2.0′dan önce ve web2.0′dan sonra olmak üzere iki döneme ayıracak olursak; önceki dönemde daha çok masaüstü odaklı bir bilgisayar kullanımının mevcut olduğunu görüyoruz. Web2.0′dan sonraki dönemde yani içinde bulunduğumuz dönemde ise masaüstü programlarının ya da orada yaptığımız işlemleri sağlayan platformların tek tek internete dahil olduğunu görüyoruz. İşte bu çerçevede, web2.0 kavramından payını en çok alan servislerden biri de çevrimiçi dosya dönüştürmeyi sağlayan siteler olmuştur. Bu yazımızda internet sayfalarını PDF formatında almamızı sağlayan Web2PDF Online‘ı kısaca ele alacağız.Web2PDF Online adındaki site herhangibir web sayfasını hiçbir ek yazılıma muhtaç kalmadan internet üzerinden PDF formatında almamızı sağlıyor. Bu işlemi birçok masaüstü programla bile yapamazken Web2PDF zahmetsizce buna izin veriyor.

Servisin kullanımına dikkat çekecek olursak diğer Web2.0 sitelerde olduğu gibi ücretsiz ve fazla soruya tabi tutulmaksızın üye olmanız gerekiyor. Üye olmadan önce bir nokta daha; çevirme işleminin bir demosunu anasayfadaki butonuna tıklayarak görebilirsiniz. Üyelik sayfasından kaydımızı yaptırdıktan sonra kullanıcı adı ve şifremiz ile sisteme giriş yapıyoruz. Karşımıza çıkan sayfada sarı alan içine alınmış bir adres çubuğu mevcut. Adres çubuğuna çevirmek istediğimiz sayfanın adresini kopyalamak ve “Convert to PDF” butonuna basmak yeterli olacak.

Sarı alanın hemen yan tarafında ise boşluk ayarları var. Bu ayarlar tahmin ettiğimiz gibi oluşturacağımız PDF dosyasının kenar boşlukları değil. Bu boşluk ayarları yukarıdaki “Save page as PDF” resimli butondan kendi sayfamıza da yerleştireceğimiz butonun ayarları. Şöyle ki; kenar ayarlarını yaptıktan sonra Step1 çerçevesinin alt kısmında bulunan “Generate the Javascript” butonuna basıyoruz. Step2 çerçevesinden ise istediğimiz özelliklerde hazırlanan butonun kodunu alıyoruz ve kopyalıyoruz. Kopyaladığımız bu kodu da kendi sayfamızın istediğimiz bir köşesine yerleştiriyoruz. Ziyaretçiler bu butona demodaki gibi tıkladıkları zaman kodu yerleştirdiğimiz sayfaları PDF olarak kaydedebiliyorlar.

İnternetteki değişim bu hızla ilerlerdiği süreçte bakalım bizi daha hangi servisler bekliyor olacak? Bizler de hangi servisleri paylaşmaya devam edeceğiz? Bekleyip göreceğiz…


teknoseyir.com

Sharp'tan 1 TB sabit diskli Blu-ray recorder!



Sharp, 1 TB sabit disk'e sahip Blur-ray recorder üretecek. HD-DVD için büyük bir darbe daha.

Sharp'ın üreteceğini açıkladığı Blu-ray Recorder, tam tamına 1TeraByte sabit-disk'e sahip olacak ve bugüne kadar çıkmış en büyük Blu-ray player olacak. 1-TeraByte sabit disk'e 127 saatlik HD kayıt yapılabilecek. Sharp ayrıca yıl sonuna kadar 8 ayrı Blu-ray model daha çıkaracağını açıkladı.

Firma, Osaka'daki merkez binasında dün yaptığı açıklamada, ürünün şimdilik sadece Japonya'da satışa sunulacağını, denizaşırı ülkelere satışın şu an için düşünülmediğini söyledi. Toshiba'nın HD-DVD için 1 TB'lık ürün çıkarma planları yaptığı biliniyordu fakat Sharp hızlı davrandı ve Blu-ray formatını zirveye bir adım daha yaklaştırmış oldu.

Ürün, 1 Aralık'ta Japonya'da $2,615'a satışa sunulacak.

techno-labs.com

Dünyaca ünlü hackerlar Türkiye'de

Profilo ve Servus işbirliği ile 5 Ekim 2007 tarihinde "TrSEC İstanbul Security and Hacking Conference"ı düzenliyor. Konferans Mecidiyeköy’deki Profilo Alışveriş Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenecek.
Konferans içeriği ve programı:
09:30 Açılış

10:00 Aviram Jenik, Beyond Security
Breaking virtual keyboards

11:00 Christoph Fischer, BFK
Online crime and phishing

12:00 Öğle Arası

12:20 Ziya Gökalp, Servus
Access Control & Authentication Systems

13:00 Özcan Yıldız,Academytech
VoIP Security

14:00 Gadi Evron, Beyond Security
Estonia: Information Warfare and Lessons Learned

15:00 Mert SARICA, IBTECH
Home ADSL vulnerability

16:00 Noam Rathaus,Beyond Security
From vulnerability to a worm

17:00 Sohbet ve Kapanış

kaynak: fazlamesai.net / tubiderbd.com

Yeni PSP Slim 4 günde 250.000 adet sattı



Eski PSP'ye nazaran daha büyük ekrana, daha ince yapıya ve daha hızlı yükleme zamanlarına sahip PSP Slim Japonya'da satışa çıktığından bu yana iyi bir satış rakamı yakalamış durumda.

Reuters'in haberine göre Playstation Portable'ın yeni versiyonu PSP Slim 4 gün önce satışa çıktığından bu yana 250.000 ünite satıldı.

Temmuz ve Ağustos aylarındaki toplam Japonya PSP satışlarının üstünde bir rakam olan bu sayı Sony'nin şimdiden yüzünü güldürdü. Nintendo DS'e karşı büyük yaralar alan PSP yeni Slim versiyonu ile bu yaraları sarmaya çalışıyor.

Eski versiyonuna oranla %5 daha ucuza satılan PSP Slim 172 dolar Japonya fiyatıyla 146 dolarlık DS Lite'den halen daha pahalı olsa da Sony satış rakamlarını gördükten sonra yeni versiyondan oldukça umutlu.

kaynak: reuters.com

25 Eylül 2007

17 inçlik yeni Sony VAIO modelleri




Sony, VAIO AR600 serisine 17 inçlik ekranlara sahip üç yeni dizüstü bilgisayar ekledi.

Genel özellikleri aynı olan üç yeni laptopun farkı ise şöyle; 1.700 dolarlık AR630E sadece Blu-Ray okuyucu ile geliyor, 2.400 dolarlık AR660U ise sadece Cablecard'la ( Amerika'da NTSC sistem destekli dijital yayınları kablo üzerinden izlemeye yarayan TV kartı) birlikte geliyor. Her iki özelliği de barındıran AR690U ise 3.300 dolar fiyatla satılacak.

Dizüstü bilgisayarların genel özelliklerine bakacak olursak; Hepsi Core 2 Duo T7250 ve T7500 işlemcilerle geliyor. Vista Home veya Ultimate seçenekleri sunulan bilgisayarda 1.3 megapiksel kamera var. 1400 x 900 veya 1920 x 1200 çözünürlükteki 17 inçlik ekranlarla gelen bilgisayarlarda 8400M GT ve 8600GT NVIDIA grafik kart çözümleri sunuluyor.

Çift 160GB SATA sabit disk ve HDMI çıkışı olan dizüstü bilgisayarlarının Amerika çıkış tarihi 2 ekim.

kaynak: sonystyle.com

24 Eylül 2007

Bittorent 6



Bittorent 6, uTorrent'in sahip olduğu tüm özellikleri kapsayarak çıkmış. uTorrent'in fonksiyonalitesini Bittorrent'in açık kaynak kodlu temeliyle birleştirip, ortaya sistem kaynaklarını uTorrent kadar verimli kullanan bir Bittorrent sürümü oluşmuş. Bittorent'in 6. versiyonu buradan indirilebilir.

bildirgec.org

210 YTL'ye cep bilgisayarı



Kullanım açısından oldukça esnek olan Palm TX el bilgisayarı, ister navigasyon tuşuyla ister dokunmatik ekranıyla rahat kullanım sağlıyor. Geniş ekranı sayesinde film izlemek veya internette sörf yapmak daha güzel. Ayrıca açık kaynak kodlu bir sürü ücretsiz yazılımla cihazınıza alternatif özellikler kazandırabiliyorsunuz. Bunlardan birkaçı olarak ofis uygulamaları, skype, messenger gibi iletişim araçları, GPS imkanı sayılabilir.



Ürün normal olarak 600-800 Ytl arası fiyatla satılıyor. Şu aralar teknosa kampanyalı olarak 400 ytl den satıyor. Teknosada ürünü incelemek için tıklayın.

Vestel ise 30 eylülde son bulacak kampanya dahilinde ürünü 199-210 ytl fiyatla sunuyor. Vestel konseptde ürünü inceleyebilir ve siparişinizi verebilirsiniz. Ürünü Palmın kendi sitesinde incelemek için burayı tıklayın.

zamzazing.org

23 Eylül 2007

Ücretsiz e-posta sunucusu



hMail Server Windows üzerinde çalışan OpenSource bir ePosta sunucusu. POP3, SMTP, IMAP protokollerini destekliyor. Türkçe Dil desteği mevcut. Veritabanı olarak MySQL veya Microsoft SQL Server kullanabiliyorsunuz. Web Mail olarak SquirrelMail kullanmanızı tavsiye ediyor. Antivirüs ve Spam Koruma var. Eğer ufak ve orta ölçekli bir şirketseniz ve windows üzerinde bir çözüm arıyorsanız Daha ne olsun.

www.hmailserver.com

bildirgec.org

Note2email



Note2email, herhangi bir e-posta adresine yazılı mesajlar gönderebileceğiniz basit ve kullanımı kolay bir web uygulaması.


Note2email, üyelik kaydı gerektirmiyor. Bu sayede web sitesine girip, karşınıza gelen formu doldurarak notlarınızı bir e-posta adresine hızlıca gönderebiliyorsunuz. İşin güzel yanı ise, gönderilecek olan yazılı mesajı şifreleme imkanınız da mevcut.


bildirgec.org

GPU ile 21 kat daha hızlı virüs taraması

Bir kaç yıldır üzerinde oldukça durulan, ve son nesil grafik işlemcilerin artan programlanabilme özellikleriyle beraber iyiden iyiye gelişen GPGPU (General-purpose computing on graphics processing units) yani grafik işlem yongası üzerinden genel amaçlı işlem teknolojisi her alanda büyük bir hızla kullanılmaya başlandı. Bu alanların içinde fizik simülasyonları, finansal analizler, karmaşık matematik hesaplamalar, hatta virus tarama bile bulunmakta. Bu tür konularda grafik çekirdekleri, normal işlemcilere göre çok daha yüksek başarım gösteriyorlar.

İki büyük ekran kartı üreticisinden Nvidia cephesinde GPGPU için G80 grafik kartları ve bu kartlarla kurulan Tesla platformu yer alırken, AMD tarafında da R600 yongalı kartlar yoğun olarak kullanılmaktalar. Ayrıca ATI X1800 ve X1900 serisi kullanıcıları da Folding@Home projesine ekran kartları ile destek verebiliyorlar.

GPGPU kullanımının belkide ev kullanıcılarını en çok etkileyeceği nokta Virüs taramalarında olacak. Ünlü güvenlik yazılım şirketi Kaspersky labs.'ın Tarari firması ile beraber geliştirdiği Kaspersky SafeStream yazılımı kullanılarak yapılan gösterimde, iki soketli ve çift çekirdekli Opteron işlemciler ve R600 ekran kartı ile yapılan testlerde oldukça ilginç sonuçlar elde etmişler.

Kaspersky SafeStream, virüs taramasını grafik çekirdeği üzerinden yaparken 6.2Gbps yani 775MB/sn gibi oldukça yüksek, ve kullanılan sabit disk dizinin limitlerine yakın bir değerde yapabiliyor. Bu durumda kullanılan çift soket ve çift çekirdekli Opteronların yük durumu %1 ile %2 arasında. Aynı tarama işlemini, 4 adet Opteron çekirdeğini tam yükle kullanarak yaptığınızda ise, 296Mbps yani 36MB/sn olarak ölçülmüş. Sonuçlara baktığınızda CPU'nun GPU'ya göre sadece 21 kat daha yavaş olduğunu görüyorsunuz. GPGPU sonuçları her ne kadar normal işlemciye göre yüksek olsa da, tarama hızı sabit disklere takılmakta. Bu yüzden bu tür sistemlerin gerçek performansından yararlanabilecek platformların başında yüksek hızlı raid sistemleriyle desteklenmiş büyük firmaların elektronik posta sunucuları bulunuyor. Kim bilir belki yakın gelecekte, sabit disklerin performansının büyük ölçüde arttığı bir zamanda, ekran kartları ile beraber verilen oyunlar yerine Antivirüs programlarını görürüz:)

donanımhaber.com

OpenGL 3 (Long Peak) Duyuruldu

OpenGL Long Peak (OpenGL 3) 8 Ağustos 2007 tarihinde, San Diago'da yapılan Siggraph Birds of a Feather (BOF)" toplantısında resmi olarak duyuruldu.

fazlamesai.net

22 Eylül 2007

C# için açık kaynaklı geliştirme ortamı



sharpdevelop başarılı bir açık kaynaklı c# geliştirme ortamı. yazılımla .net platformu için c#, vb.net ve boo dilleri ile program geliştirebilirsiniz. buradan yazılımın resimli detaylı açıklamalarına ulaşabilirsiniz.

bildirgec.org

Firefox 3, daha az hafıza harcıyacak



Firefox kullanan fakat aşırı hafıza tüketiminden şikayetçi olan kullanıcılar firefox 3'ün çıkmasıyla bu sorunundan kurtulacak.Yeni sürümün testleri hızla devam etmekte
hazırlanan bir scriptle rastgele sayfalar ziyaret edilmekte ve hafıza taşması oluşturanlar ve buna sebep olan bug lar tespit edilmekte.

Playstation Eye çıkıyor



PS3'un kamerası ne zaman çıkacak diye meraklananlardansanız Playstation Eye'ın çıkış tarihinin kesinleşmesi bir nebze olsun sizi rahatlatacaktır.

PS2'de ciddi bir fan kitlesine sahip hareketlerle oyunu kontrol etmeye yarayan Playstation'ın güzel oyuncağı Eye'ın PS3 için olan versiyonu 23 ekimde Amerika'da raflarda olacak.

VGA kamera olan Playstation Eye satışa sunulduğunda yanında da Hasbro'nun RPG kart oyunu The Eye of Judgment bundle olarak verilecek.

Çıkışı takip eden günlerde diğer ülkelerde de satılmaya başlanacak olan Eye'ın ekim sonuna kadar global piyasada yer alması bekleniyor. Eye'ın Amerika satış fiyatı ise 70 dolar olacak.

Playstation 3 artık titreşecek!



Playstation 3 sahiplerinin en çok yakındığı konu, titreşimli kontrolörlerinin olmamasıydı. İstekler artınca kontrolör de gecikmedi.

Playstation 3 sahiplerinin en büyük şikayetleri artık tarih oluyor. Sony Computer Entertainment Başkanı Kaz Hirai'nin Tokyo Games Show'daki kickoff toplantısında doğruladığı haberde Playstation 3 kontolörlerinin artık titreşimli versiyonlarının satılacağı açıklandı. Dual Shock 3 ismiyle önümüzdeki kasım ayında Japonya'da piyasaya sürülecek PS3 Sixaxis kontrolörü, Avrupa'ya ise 2008 başında gelecek.

Devil May Cry 4 ve Metal Gear Solid 4 oyunları Dual Shock 3 kontrolörünün titreşim özelliğini destekleyecek ilk iki oyun olacak. İlk aşamada toplamda 11 tane Dual Shock 3 destekli oyun piyasaya sürülecek.

techno-labs.com

Google'dan yeni bir uygulama



Google sessiz sedasız yeni bir uygulamasını hayata geçirdi.

Google, Google Shared Stuff ismiyle yeni bir uygulamasını sessiz sedasız hayata geçirdi. Bu uygulama sayesinde internette gezerken beğendiğiniz, hoşunuza giden bir sayfayı başkaları ile paylaşabiliyorsunuz. StumbleUpon ile hemen hemen aynı görevi gören uygulama, popüler sayfaları tüm dünya ile paylaşabilmemizi sağlıyor.

Ayrıca beğendiğiniz sayfalar hakkında yorum yapabilir ve görüşlerinizi tüm dünya ile paylaşabilirsiniz.

Google'un sosyalleşme amacı doğrultusunda gerçekleştirdiği bu uygulamayı kullanmak için Google Shared Stuff'a gidip "Email / Share" butonunu browserınıza eklemelisiniz. Bundan sonrası tamamen sizin keyfinize kalmış.

kaynak: www.news.com

21 Eylül 2007

Kendi işletim sisteminizi kendiniz yazın



İşletim sistemlerinin nasıl çalıştığını merak ediyorsanız, Joelgompert.com sitesi size 7 derste bir işletim sisteminin nasıl yazıldığı anlatıyor. Bu dersleri iyi kavrayabilmek için biraz bilgisayar dilinden anlamanız gerekiyor.

www.joelgompert.com/OS/TableOfContents.htm
.

SC2TR: Türkçe Starcraft 2 sitesi



Starcraft 2 ile ilgili Türkçe haberlerle birlikte, videoların, demoların, dosyaların, ünitebilgileri gibi bilgilerin bulanacağı siteye aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz;

www.sc2tr.com
...

Artık Adsense'de banlanma olmayacak!

Bildiğiniz gibi google adsensede birçok kişi reklam kodlarının başka sitelerde yayınlanmasından dolayı banlanıyordu. Bunun önüne geçmek imkansızdı, pub kodunuzu bulan bir kişi istediği siteye kodunuzu koyup istediği şekilde sizi sabote edebeliyordu.

En sonunda google da bunu farketti (baya geç oldu ama) ve adsense sayfasında izin verilen siteler kısmını ekledi. Buraya reklam kodlarınızın yayınlanabileceği siteleri yazıyorsunuz ve bu listedeki siteler dışında bir yerde reklamlarınız yayınlanmıyor, e artık banlanmamak için tek yapmanız gereken dürüst olmak ve siteye ziyaret çekmek. Ayrıntılı açıklama için tıklayın.

bildirgec.org

20 Eylül 2007

Blu-Ray ve HD-DVD savaşında son durum

Film yapımcıları Blu-ray mi HD-DVD mi karar verene kadar, kaybettikleri paralar astronomik rakamlara ulaştı.

Konu video formatları savaşı olunca herkes Blu-ray'in bir adım önde oluğunu düşünüyor. Rakamlar da bize onu gösteriyor zaten fakat İngiltereli bir analiz firması olan Screen Digest, yaptığı araştırmaya göre Toshiba'nın HD-DVD'si ve Sony'nin Blu-ray'i arasında herhangi bir kazanan/kaybeden olmayacağını iddia ediyor.

Blu-ray disk'lerin satışı HD-DVD'lerin iki katı olmasına rağmen Screen Digest'ın araştırması, 2008 yılında format savaşları yüzünden film yapımcılarının tam 280 Milyon Dolar zarara uğrayacağını belirtiyor. Blu-ray formatına sıkı sıkı bağlanan ve HD-DVD formatında satış yapmayan Sony, Fox ve Disney'in zararının 175 Milyon Dolar olduğu da açıklandı. Blu-ray'in güçlü satışları HD-DVD destekçilerini kendi tarafına çekme konusunda riskler oluşturabileceği de belirtildi.

techno-labs.com

19 Eylül 2007

Pirate Bay'a erişim yasağı



Engellemeye doyamayan ülkemiz bir internet sitesini daha engellendi.

Bildiğiniz gibi Türkiye 'de bir süredir dünyaca ünlü bittorrent sitelerinden Pirate Bay web sitesini engelli. Siteyi açmaya çalıştığınızda "Siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir !..." uyarısı ile karşılaşıyorsunuz.

Engellemenin nedeni ise Pirate Bay sitesinin sunduğu illegal içerik. Hatırlayacağınız gibi Pirate Bay sitesi bunu daha önceden farklı ülkelerde de yaşamıştı.

Fakat bunun haricinde daha farklı bir konu var ki o da son aylarda internet' te Türkiye tarafından uygulanan sansürün artık sınırlarını zorluyor olması. Bu iki ay içerisinde yaşanan ikinci sansür vakası. Bundan önceki engelleme wordpress.com web sitesine yapılmıştı. Daha da öncesinden youtube ve ekşisözlük siteleri engellenmişti.

İşin daha da enteresan tarafı ise bu haberi veren yabancı internet sitesinin "İronik" başlığı altında sitesine koyduğu yazı. Bu yazıda Pirate Bay web sitesini engelleyen Türkiye' nin tarihinde korsancılık olduğu ve barbar olduğumuz söyleniyor. Nasıl bir ilişki kurdukları bilinmez ama bu engellemelerin web dünyasında Türkiye imajını zedelediği apaçık ortada.

techno-labs.com

Yahoo'dan çevrimiçi ofis


Yahoo, Google'ın online Office uygulaması ve Live Office'e Zimbra açık kaynak kodlu Office uygulamasını alarak cevap veriyor.

Açık kaynak kodlu online ve offline Office uygulaması olan Zimbra'ya 350 milyon dolarlık nakit ödeyen Yahoo gittikçe artan online Office uygulamalarıyla rekabet etmek istiyor. Antlaşmanın tüm detayları açıklanmasa da uzmanların gözünden bu satın alım işlemi yine online Office çözümü sunan Google ile rekabet etmek için.

California merkezli Zimbra şirketi yatırımcılardan 30 milyon dolar kaynak sağlanarak kurulmuştu. Ağustos ayında kullanıcı sayısının geçen çeyreğe oranla %55 arttığını açıklayan şirketin projeye destek veren 10.000 civarında kullanıcısı var.

kaynak: betanews.com

18 Eylül 2007

İran Google'ı yasakladı!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

İran, internetteki en büyük arama motoru Google ve e-posta hizmeti olan Gmail'e erişimi engelledi
...

Google Adsense cebimizde

Daha önce de çeşitli amaçlar dolayısıyla cep telefonlarımıza konuk olan Google şimdi de Adsense olarak cebimizde.

Eminim hepiniz çeşitli sitelerde dolaşırken Google reklamlarını görmüşsünüzdür. Google, Adsense'leri sayesinde inanılmaz bir kâr oranı elde etti ve etmeye devam ediyor. Google'un yaptığı son yenilik sayesinde bundan böyle Adsense'ler cep telefonlarımızda da olacak.

Görünümde herhangi bir değişiklik yaratmayacak olan Google bu adımıyla, mobil reklamcılık piyasasında da öncü oluyor. Google'dan gelen açıklamaya göre cep telefonu ile web'de surf yapanların endişelenmesine gerek yok çünkü hiçbir şekilde web'de gezinmenizi engelleyecek.

Konuşulanlara göre Google, iPhone için Ajax destekli arama motorunu bile geliştirdi. Kısacası Google sadece bilgisayarlarımızla sınırlı kalmayacak çünkü firma, mobil platformda da liderliğe oynuyor.

techno-labs.com

17 Eylül 2007

Amd'den 3 çekirdekli işlemci mi geliyor?



AMD'den Multi-Core teknolojisine değişik bir yaklaşım: Tri-Core

Hepiniz tahmin edersiniz ki silikon vadisi dedikodularla dolu bir yerdir. Her gün onlarca söylenti yayılır. Fakat dün AMD tarafından yayılan bir söylenti, oldukça dikkat çekti. Oldukça güçlü söylentilere göre AMD, Quad-Core teknolojisinden bir çekirdek atarak (belki de Dual Core'a bir çekirdek ekleyerek) Tri-Core teknolojisi üzerinde çalışıyor. Nereden çıktı bu 3-Çekirdek olayı? Hani işlemci mimarisine göre simetri daha önemliydi? AMD'ye göre 3-Çekirdekli işlemci olayının dezavantajları olduğu kadar avantajları da var ve AMD bu avantajları geliştirmek için uğraşıyor.

AMD'nin, Barcelona kod adlı 2.00 GHz Quad-Core işlemcisini henüz piyasaya sürdüğünü göz önünde bulundurursak, yıl sonuna kadar daha yüksek işlemci saat hızlarını göreceğiz.

Teknik açıdan bakıldığında Tri-Core teknolojisi işlemci mimarisine uymasa da yeni teknolojiler sayesinde bu sorun atlatılabilir ve sistemin avantajlarından yararlanabiliriz. Sıcaklık/Performans dengesi dengede tutulabilirse Quad-Core (4-Çekirdekli) ile Tri-Core (3-Çekirdekli) arasında pek bir performans farkı görmeyiz. Hatta ısınma problemi çok iyi dengelenebilirse daha hızlı bir sonuç bile alınabilir.

Ek Bilgi: 3-Çekirdek teknolojisi aslında işlemci mimarisine göre pek de yeni bir teknoloji sayılmaz. Hatırlayınız X-Box 360 konsolu da ilk başta 3-Çekirdekli olarak prototipi geliştirilmiş fakat tasarım, sıcaklık sorunları yüzünden va değiştirilmişti.

kaynak: techno-labs.com hothardware.com

Türk Telekom'dan her ilçeye bir İnternet evi

2007 yılında başlatılan "Her ilçeye bir Internet Evi" projesi kapsamında 850 ilçede birer internet evi kurmak üzere yola çıkan Türk Telekom, Ankara Polatlı Internet Evi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Türk Telekom, 2007 yılında başlattığı proje ile her ilçeye bir internet evi açmak için çalışmalarını hızlandırdı. 850 ilçede her biri ortalama 20 adet tam donanımlı bilgisayar ve genişbant internet erişimi içeren birer "Internet Evi" yapılıyor. Ulaştırma Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürlüğü, İl Müdürlükleri, Kaymakamlık ve Belediyeler ile işbirliği içerisinde sürdürülen projede internet evleri büyük bir hızla açılmaya devam ediyor. Proje için yaklaşık 20 milyon YTL'lik kaynak ayrıldı.

Türk Telekom yurt çapında gerçekleştirdiği bu proje çerçevesinde tamamlanan üçüncü Internet Evi Ankara'nın Polatlı ilçesinde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Türk Telekom Yönetim ve İcra Kurulu Üyeleri'nin katıldığı bir törenle hizmete açıldı. Atatürk Caddesi, Necip Fazıl Parkiçi Çarşısı'nda bulunan internet evi, 16 bilgisayar ile halka açık internet erişimi sunacak.

Türk Telekom, eğitime katkı sağlayan ve özellikle Türkiye'de bilgisayar okuryazarlığını ve internet kullanımını artırmaya yönelik projelere tam desteğini sürdürüyor. Şirket bundan önce, 2006 yılında başlattığı "Eğitime Tam Destek" kampanyası ile iki sene içinde toplam 200 milyon YTL'lik yatırımla Türk eğitim sisteminin gerek maddi büyüklüğü gerekse coğrafyaya yayılma bakımından en kapsamlı yatırımlarından birisine imza atmıştı. Toplam 21 bin öğrenciye eğitim imkanı sağlayacak 676 derslikli 35 okul yapımını içeren bu yatırımın dışında Türk Telekom, 2006 yılında eğitimde internet kullanımını teşvik etmek amacıyla 4.750 başarılı öğrenciye karne hediyesi olarak birer bilgisayar, modem ve 3 aylık ücretsiz internet bağlantı paketi vermişti.

Türk Telekom'un internet evi girişimi sayesinde Türkiye'nin her ilçesinde herkesin kullanımına açık birer internet erişim noktası hizmete açılmış olacak.

kaynak: techno-labs.com

16 Eylül 2007

Yahoo Mash davetiyelerini dağıtmaya başladı



Yahoo'nun yeni sosyal ağ deneyimi ''Yahoo Mash'' yığınlar halinde davetiyelerini göndermeye başladı. Inviteshare sitesinden davetiye alabilirsiniz.

Google 10 yaşında



Bundan tam 10 yıl önce 15 eylül 1997 de kurulan Google, geçen zaman içinde hayli gelişti ve internetin vazgeçilmez parçalarından biri oldu.

Bugün herkesin kullandığı ve vazgeçemediği popüler arama motoru Google bundan tam 10 yıl önce 15 eylül 1997'de Larry Page ve Sergey Brin adlı 24 yaşındaki iki Stanford Üniversitesi öğrencisi tarafından kuruldu.

'google.com' alan adını tescilleyen arkadaşlar 'google' kelimesini ünlü Amerikalı matematikçi Edward Kasner'in 10 üzeri 100 sayısına verdiği isim olan 'googol' dan esinlenerek buldular.

Alan adını aldıktan tam bir yıl sonra 7 eylül 1998'de Page ve Brin siteyi yayın hayatına başlattı. Arama motorlarına artan ilginin hızlı artması sonucu siteye ilgi büyürken Google'a her geçen gün yeni siteler eklendi.

Google, 2000 yılında anahtar kelime satışına başladığında Çin, Rusya ve Japonya dışında tüm ülkelerde en popüler arama motoruydu ve günde 500 milyon insan Google'ı ziyaret ediyordu.

2004 yılında halka açılan Google'ın hisseleri 85 dolar değerindeydi. Şimdi ise bu rakam 525 dolar ve Google'ın bugünkü borsa değeri 164 milyar dolar.

2006 yılında YouTube'u da alarak gücüne güç katan Google'da 13.700 çalışan bulunuyor ve bu çalışanlar zamanlarının beşte birini Google için yeni fikir üretmekle geçiriyor.

Page ve Brin bugün otuzlu yaşlarından ortalarındalar ve her birinin kişisel serveti 16 milyar doların üstünde.

15 Eylül 2007

Sony'den yeni Blu-Ray video kaydediciler

Image Hosted by ImageShack.us

4 yeni Blu-Ray yazıcı ve video kaydedici cihaz çıkardığını duyuran Sony, tüm yeni cihazları 8 kasımda piyasaya sürecek.

Bütün cihazlarda AVCHD kameralardaki görüntüleri kaydedebilmek için AVC/H264 kodlayıcıları mevcut. Görüntülerinde fazla bir fark olmasa da içlerinde bulunan sabit diskler oldukça farklı.

BDZ-X90'da 500GB, BDZ-T70 ve L70'de 320GB, BDZ-T50'de ise 250GB sabit disk var. X90 model cihaz BD-R/RE ve DVD-RW disklere kayıt yapabiliyor. İki dijital ve ikide analog çıkış olan X90'da bir de 1080p60/24 altın kaplama HDMI çıkışı var.

L70'de X90 gibi 1080p60 kayıt yapabilirken T70'de ise eksik olan altın kaplama HDMI çıkışı. Ürünlerin fiyatları 1228 dolardan başlayıp 1755 dolara kadar çıkıyor.

IBM'den konuşmayı işaret diline çeviren yazılım

İşitme engelliler için işaret dili kullanabilen çevirmenler her zaman kullanılmıştır ancak böyle kişileri her zaman her yerde bulamayabiliriz. IBM'in yeni yazılımı ise bu sorunu kökten çözecek gibi.

İşitme engellilerin televizyonda veya herhangi bir görsel ve işitsel olayda konuyu anlamaları için her zaman işaret dilini bilen bir çevirmene ihtiyaç vardır. Bu tür kişilere her zaman ulaşmak mümkün olmaz veya zor olacağı için işitme engelliler geri plana atılır.

IBM yeni yazılımı SiSi ( Say it Sign it) ise her zaman her yerde işitme engelliler içinde gösteri yapılabilmesine olanak sağlıyor. Basitçe, konuşan kişinin kelimelerini yazı haline getiren ve daha sonra bu yazıyı işaret diline çeviren programı sunan ise insan şeklinde sanal bir manken.

İngiltere'de ki IBM laboratuarlarında geliştirilen yazılım şu an için sadece İngiliz İngilizcesine uygun olarak hazırlanmış ancak şu an bile diğer dillere uygun olarak yazılımın hazırlanması için çalışmalar mevcut.

14 Eylül 2007

Mezartaşı avatarı oluşturucu

Jjchandler'ın çevrimiçi avatar oluşturma hizmeti sayesinde, mezartaşı temalı avatarlar oluşturabilirsiniz.
.

Photoshop için 30 gizli kısayol

Kısayolların kullanımı, tasarım programları başta olmak üzere programların kullanımını daha etkili ve kolay hale getirdiği bilinir.

Photoshop'da özellikle işinizi kolaylaştıracak birçok bilinen kısayolun yanında birçok da 'bilinmeyen' kısayol bulunuyor.

Bu gizli photoshop kısayollarından otuzu bu yazıda gösterilmiş.

www.webdesignerwall.com/tutorials/...

13 Eylül 2007

HP'den yeni cep bilgisayar modelleri



HP, iPAQ 600 ve iPAQ 900 serisi gsm özellikli yeni cep bilgisayar modellerini tanıttı. 520 MHz cpu, 128 MB ram, 256 MB flash bellek içeren cep bilgisayarı; 3G, Bluetooth, USB, Wi-Fi teknolojilerini de içeriyor.
.

Juice - ücretsiz podcast yazılımı




Juice , internetten bir nevi sesli kitap olan podcast hizmetini dinlemek için bir program. Tamamen ücretsiz olan bu program vasıtasıyla binlerce podcast beslemesini dinleyebiliyorsunuz.
Programı buradan indirebilirsiniz.

bildirgec.org

12 Eylül 2007

Misumi'den dünyanın en küçük kamerası



Tayvanlı Misumi firması dünyanın en küçük kamerasını üreterek bir ilkeimza attı.Silindir şeklindeki kameranın, çapı 4.4mm ve boyuda 15mm uzunluğunda.1/18 inç ekran ve 320×240 pixel QVGA kalitesinde resim çekebilme özelliğine sahip . Fiyatı ve ne zaman piyasaya sürüleceği hakkında şu an için herhangi bir bilgi verilmedi.
...

Hyundai'den 24" dokunmatik ekranlı LCD monitör



Evet, yanlış okumadınız. Bu monitör 24 inç ve dokunmatik. LCD pazarında rekabetin iyice kızıştığı şu günlerde Hyundai firması, kullanıcıları çok ilginç bir özellikle cezbetmeyi başarıyor. Şu anda türünün tek örneği olan bu monitör dokunmatik olmasının yanı sıra diğer teknik özellikleri ile de rakiplerini alt edeceğe benziyor.Hyundai W240D Teknik Özellikler:

- 24 inç (61 cm) ekran boyutu
- 1920x1200 çözünürlük
- 2 ms tepki süresi
- 3000:1 kontrast
- 500 cd/m2 parlaklık
- 178 derece görüş açısı (dikey ve yatay)
- FullHD, HDMI, HDCP
- Dijital ve analog çıkış

zamazing.org

11 Eylül 2007

AMD ve ATI'den ipuçları



ATI Catalyst driverının son sürümünde ki kodlar incelendiğin de, ATI/AMD' nin piyasaya süreceği yeni ekran kartlarına alıştırma yaptığı ortaya çıkıyor.

ATI Catalyst 7.9 sürücülerinin kodları incelendiğin de karşımıza ATI/AMD' nin yeni çıkartacağı ekran kartlarına hazırlık yaptığı anlaşılıyor.

Kod satırlarında geçen;

"ATI Radeon HD 2900 PRO" = ati2mtag_R600,PCIVEN_1002&DEV_9400&SUBSYS_30001002 "ATI Radeon HD 2900 PRO " = ati2mtag_R600, PCIVEN_1002&DEV_9403

Satırı bize ATI Radeon HD 2900 ' ün PRO versiyonu geleceğini işaret ediyor. Ayrıca diğer satırlarda ;

"ATI Radeon HD 2350 Series" = ati2mtag_RV610, PCIVEN_1002&DEV_94C3&SUBSYS_30001025
"ATI Radeon HD 2600 X2 Series" = ati2mtag_RV630, PCIVEN_1002&DEV_958A

Buradan da anlayacağınız gibi ATI/AMD ekran kartlarının şu anki giriş seviyesi modeli HD 2400' ün yanına HD 2350 geliyor.

Orta seviye ekran kartları için de şu anda rakipsiz olan 8600GTS serisinin karşısına da HD 2600 X2 geliyor.

Şu anda bu ekran kartları ile ilgili ATI/AMD' nin açıklamış olduğu herhangi bir bilgi olmadığı için özellikleri hakkında net bilgi veremiyoruz.

techno-labs.com

3G Destekli iPhone'mu geliyor?



Apple'ın InterDigital ile imzaladığı gizli antlaşma kafaları karıştırdı.

Apple geçtiğimiz günlerde kablosuz iletişim devi InterDigital ile 56 Milyon Dolarlık bir antlaşma imzaladı ve antlaşmanın içeriği açıklanmadı. Çeşitli çevrelerde de bu olay, Apple'ın kısa süre içerisinde 3G teknolojisini destekleyen iPhone çıkaracağı yönünde yorumlandı.

iPhone'un fiyatları kısa bir süre önce düşmüştü ve çeşitli söylentilere malzeme olmuştu. Bu yeni gelişmeyle birlikte yeni 3G destekli iPhone'ların gelmesiyle eski iPhone'ların fiyatının daha da düşeceği ve hemen hemen bir çok kişinin alabileceği belirtiliyor. Gelişmeleri sitemizde takip edebilirsiniz.

kaynak: mashable.com

10 Eylül 2007

Groovle ile Google'ı kişiselleştirin



Google kullanıcıların adeta online evi konumuna gelmiş durumda. Bir gün boyunca en sık girdiğimiz sitelerden birisi. Google kullanıcılarını sade,basit ve oldukça kullanışlı beyaz temalı arayüzüyle karşılıyor. Groovle Google arama sayfasını bizim için kişiselleştiriyor. Arka plan resmini siteden belirleyebildiğiniz gibi kendiniz de siteye yükleyerek seçebiliyorsunuz. Bu sayfayı varsayılan arama sayfası olarak ayarlayabiliyorsunuz ve sistem google'un arama motoru teknolojisini kullanıyor.

bildirgec.org

Firefox yayılmaya devam ediyor



Firefox v 1.0 yayınlandıktan sonra üç yıl içinde internet kullanıcıları tarafından 400 milyon kez indirildi. Bu rakamın her yıl ikiye katlandığı ifade edilmiş. İlk versiyon kullanıma sunulduktan sonra ilk altı ay içinde 50 milyon kez,birinci yılında 100 milyon kez,ikinci yılında 200 milyon kez indirilimiş. Şu anda 120 milyon firefox kullanıcısı olduğu tahmin ediliyor. İnternet arenasında rekabetin bu seviyeye ulaşması oldukça sevindirici. Ayrıntılı bilgiye şuradan ulaşabilirsiniz.

bildirgec.org

09 Eylül 2007

Yeni bir video arama motoru - GUJAM



Gujam video arama motorlarının belki de en kapsamlılarından. Aramak istediğiniz video yu başta youtube google video metacafe yahoo video olmak üzere altta gördüğünüz bir çok video paylaşım sitesinde arıyor. Ayrca arama çubuğunun hemen altında online olarak dosya dönüştürücü siteye de bağlanıp, izleyip beğendiğiniz videoların kısayolunu yazarak ipod ,psp , iphone için de videoları convert edip uyumlu hale getirebilirsiniz.

bildirgec.org

08 Eylül 2007

Supermarket 2.0

Yabancı dil öğrenmek isteyenlere



Before you know it sitesinde bedavaya dil(ler) öğrenmek mümkün. Yapmanız gerekenler :

1. Öğrenmek istediğiniz dili seçiyorsunuz
2. E-posta adresinize yazılım ile ilgili bir download linki geliyor.
3. Yazılımı yüklüyorsunuz.

Tamamen ücretsiz ve zaman sınırlaması da yok.

bildirgec.org

07 Eylül 2007

Yeni ve ücretsiz medya merkezi - MediaPortal

MediaPortal tamamen açık kaynak kodlu medya merkezi. ATI ve NVidia gibi grafik kartlarını destekleme birlikte dijital tv kartı bulunanlar içinde sürücü desteği vardır. Desteklediği dijital tv kartlarını görmek için buraya tıklamanız yeterli. Ayrıca ücretli rakiplerine göre bu yazılımında uzak kumanda desteği bulunmaktadır. Bir çok yazılım gibi MediaPortal'ında arayüz desteği vardır. Başka kullanıcıların hazırladıklarını kullanabilir yada kendiniz hazırlayabilirsiniz. Danca, Almanca ve Fransızca desteğinin yanında maalesef Türkçe desteği bulunmamaktadır. Bunların yanında hava durumu, radyo, resim, video vs. destekleride mevcuttur. MediaPortalın önizleme görüntülerine buradan ulaşabiliriniz. Son olarak porgramı bu sayfadaki bağlantıları takip ederek indirebilirsiniz ve buradan da programın kurulumundan kullanımına kadar bir çok belgeye ulaşabilirsiniz.

bildirgec.org

Zyb.com



ZYB sitesinde telefon rehberinizi, mesajlarınızı, resimlerinizi saklayabilirsiniz. Sitenin şu an Türkiye'den pek talep gördüğü söylenemez. üye olmak son derece kolay. Beta aşamasında olduğu için gelişmeye açık olması en büyük avantajı.Ayrıca detaylı arama özelliği sayesinde arkadaşlarınızı da bulmanız mümkün.

bildirgec.org

06 Eylül 2007

Facebook kullanıcı profilleri Google'da



Ünlü sosyal arkadaşlık sitesi facebook.com'a üye olan kullanıcıların profil sayfaları ekim ayından itibaren Google'da gözükecek.

Facebook kullanıcıları için sevindirici bir gelişme yaşanıyor bu günlerde. Facebook'un bu sabah duyurduğu yayıncı lisansı listesine göre kullanıcıların profilleri ekim ayından itibaren Google, Yahoo ve MSN arama motorlarında gözükecek

Yarından itibaren bu lisans listesi uygulanmaya başlayacak fakat üyeler ekim ayında sonuç almaya başlayacak. Bu demek oluyor ki artık sizin isminizi arayan bir kişi - facebook profiliniz varsa - amara sonuçlarında ilk sırada sizin profilinizi görecek ve profilinize yazdığınız bilgilere erişebilecek. Kişisel tanıtım sayfası olarak kullanmak isteyenler için oldukça yararlı olacak bir gelişme olacak.

Tabi ki bu gelişme bazı kişileri tedirgin ediyor. Facebook'da Kendine özel bir sayfa hazırlayan ve sadece facebook üyelerinin erişebilmesini isteyen üyeler, kişisel bilgilerini tüm herkese açma fikrine pek sağlam bakmıyorlar. Facebook bu üyeleri de düşünmüş ve arama motorlarında gözükmesini isteyip/istemeyenler için bir seçenek koymuş durumda.

kaynak: mashable.com

Playstation3'e uzaktan kumanda

Image Hosted by ImageShack.us

Messiah Entertainment şirketi tarafından ilk başlarda konsept olarak tasarlanan şık ve kullanışlı PS3 uzaktan kumandası yakın zamanda satışa sunulacak.

PS3'ün en güzel yanlarından biriside konsola USB ve Bluetooth yardımıyla çeşitli yan ürünler yapılabilmesi. Bunlardan en sonuncusu da Messiah tarafından konsept olarak tasarlanan ve şimdi bizlerle buluşmaya hazırlanan uzaktan kumanda.

İlk bakıldığında cep telefonunu andıran bir görüntüsü olsa da dikkatli bakıldığında çok işlevli ve şık bir uzaktan kumanda olan bu ürün PS3'ünüzdeki Blu-Ray'i kontrol etmenizi sağlıyor. LG'nin Chocolate serisini de andıran uzaktan kumanda siyah kasası ve mavi arka aydınlatmasıyla çok şık.

Herhangi bir video oynatıcı kumandasındaki tuşların hepsi bulunan ürün şarj standı ile birlikte geliyor. 25 eylülde satışa sunulacak bu kumandaya sahip olmak için 30 dolar ödemeniz yeterli.

05 Eylül 2007

Sony kendi film indirme sitesini kurabilir

Şirket yetkilerinin bugün yaptığı açıklamaya göre yakın zamanda Sony, iTunes'a rakip olarak kendi film indirme sitesini kurabilir.

'İnternetten artık yasal olarak müzik ve video indirmek mümkün ve bizde bu alana muhtemel bir iş kolu olarak bakıyoruz'

Bu sözler Sony'nin sözcüsü Shigenori Yoshida'ya ait. Apple'ın kişisel müzik alanındaki iPod ve iTunes başarısı Sony'nin dikkatini çekmiş olacak ki bu işlere girmeyi kafasına koymuş. İlk olarak geçen hafta Windows Media Player 11 sayesinde Amerikan ve Avrupalı müzik formatlarını çalabilen yeni bir müzik çalar çıkartarak işe başlayan Sony bu durumu yeni film indirme sitesi ile devam ettirmek istiyor anlaşılan.

Sony'den gelen açıklamaya göre yakın zamanda faaliyete geçirmeyi planladıkları müzik ve video indirme sitesi sadece müzik çalarlara yönelik olmayacak. Sony işin içine PlayStation konsollarını da dâhil etmek istiyor.

Rockstar kalsiklerinden GTA ve GTA2 artık ücretsiz



Rockstar Games klasik oyunlarını yavaş yavaş ücretsiz kullanıma sunuyor. Rockstar şimdiye kadar Grand Theft Auto'nun ilk versiyonu, Wild Metal ve GTA 2'yi ücretsiz olarak sayfasından indirme imkanını veriyor.

Linkler şöyle:
GTA 2
Wild Metal Country
GTA

Oyunları indirmek için isim soyad email adres gibi bilgilerinizi vermeniz gerekiyor.


bildirgec.org

04 Eylül 2007

Ücretsiz Command&Conquer



EA Games'in oyunu Command&Conquer artık bedava. Oyunun cd imajlarını buradaki adresden bedavaya indirebilirsiniz.

Bu link ile oyunun kurulumu ve çalıştırması hakkında bilgilere(ingilizce) erişebilirsiniz.

bildirgec.org

Jamstudio ile müziğinizi yaratın

Image Hosted by ImageShack.us

Kendi muzigini yapmak isteyenler icin hazirlanan Jamstudio web sitesinde ucretsiz olarak farkli akorlari, degisik muzik aletleri ile farkli tempolarda calabiliyorsunuz. Eylul basinda yeni ismiyle acilan (onceki ismi Chordstudio.com) siteye kaydolup ekstra olan muzik arsivini de ucretsiz olarak bir sureligine denemeniz mumkun. Site yeni bir online muzik komunitesi olacaga benziyor.

bildirgec.org

03 Eylül 2007

Vista kullanan İsveçliler internete giremiyor!



İsveç'in Lund kentinde Vista işletim sistemini tercih edenler internete bağlanamıyor sebebi ise Windows'un ezeli rakibi.

Yerel bir gazetenin haberine göre Vista işletim sistemini tercih edenler internete erişim sağlayamıyor. Sebebi ise Lund'un bir Linux şehri olması ve Vista'yı sevmeyen Linux sunucuları kullanıyor olması.

İnternet hizmetini sağlayan Lundis Energi firması olaydan dolayı Microsoft'u suçluyor. Firma, Vista'nın hatalı olduğunu ve sırf Vista hatalı diye sunucularını değiştirmeyeceğini söylüyor.

Yerel Microsoft yetkilisi ise yaptığı açıklamada Lundis firmasının kendileriyle temasa geçmesi halinde büyük ihtimalle problemin çözüleceğini belirtiyor.

kaynak: www.metro.se

MSN virüsüne karşı ücretsiz çözüm

rend Micro, Messenger'da dolaşan ve İnternet kullanıcılarını bezdiren virüsün WORM_SDBOT solucanının yeni bir türü olduğunu tespit etti.

WORM_SDBOT.EXT, alıcıya ilginç bir mesaj göndererek virüs içeren zip uzantılı Beach Picture 2003 adlı dosyayı sistemine yüklemesini sağlıyor.

Virüs, dosyayı yükleyen kullanıcının bilgisayarına ciddi zararlar veriyor. WORM_SDBOT.EXT'e erişimi bulunan bilgisayar korsanları, verdikleri çeşitli komutlar ile sisteme dosya yükleyebiliyor, sistemde devam eden işlemleri sonlandırabiliyor, yeni dosya oluşturabiliyor, dosyaları açabiliyor ya da silebiliyorlar. Ayrıca kullanıcıya gelen virüslü dosya, kullanıcının adıyla diğer kullanıcılara da gönderiliyor.

Trend Micro bu virüsten etkilenen kullanıcılara casus programları saptayıp temizleyebilen HijackThis yazılımını kullanmalarını öneriyor. HijackThis küçük, basit fakat son derece etkili bir yazılım. Bütün dünyada 10 milyonun üzerinde kullanıcının bilgisayarına indirdiği, CNET'in Download.com Web sitesi editörünün 5 yıldız verdiği, aynı site üyelerinin en iyi 2 casus program temizleme yazılımından biri olarak oyladığı HijackThis, TrendSecure.com adresinden ücretsiz olarak indirilebiliyor. HijackThis 2.0 sürümü, Microsoft Vista ve Internet Explorer 7.0 ile birlikte kullanılabiliyor.

techno-labs.com

Family Guy XBox'da



Amerika' da oldukça sevilen çizgi dizi family guy artık Xbox Live üzerinden izlenebilecek.

Xbox Live gittikçe ününü ve kullanıcı sayısını arttırıyor. Microsoft, yepyeni projeleriyle Xbox Live platformunu daha da geliştirmeye yönelik çabalar içerisinde. Artık ailece diziler, filmler izleyebileceğimiz bir platform olması sıradışı ve de beklenmeyen bir durum değil.

Amerika'nın en ünlü çizgi dizilerinden Family Guy da bu halkanın en sonuncusu, Artık Family Guy'ın ilk 2 sezonu Xbox Live üzerinden rahatça izlenebilecek. Tabiki Xbox Live üzerinden Family Guy izlemek için bir miktar parayı gözden çıkarmanız gerekmekte. Fiyat listeleri sezon başına veya bölüm başına göre oluşacak. Yani bir bölümü izlemek için mutlaka bütün bir sezonu indirmeniz gerekmeyecek.

techno-labs.com

02 Eylül 2007

Google'dan uçuş simülasyonu



Son zamanların en büyük *süpriz yumurtası google earth dan geldi .Google earth'in içine gizlenen flight simulator 'ü açmak için yapmanız gerekenler şunlar;

Önce google earth e gidip programın son sürümünü indiriyorsunuz.Google Sky 'a geçip bir süre gezdikten sonra ctrl+alt+A tuş kombinasyonu ile (Mac için Command+Option+A ) aşağıdaki ekran beliriyor.



İki uçak seçeneğiniz var f16 ve Sr22 .Sonra seçeneklerden başlangıç hava alanını seçip uçuşa başlıyorsunuz.Hangi tuşun neye yaradığını öğrenmek için bu sayfaya bakabilirsiniz.Eğer joystick kullanıyorsanız programın joystick desteğide mevcut .

* Programların içine gizlenmiş gizli kodlara süpriz yumurta denir.

bildirgec.org