31 Ağustos 2007

Yeni ürünlere eski reklamlar



Daha önce de bir çok yarışma düzenlemiş olan Worth 1000 sitesinin bu seferki yarışmasının teması photoshop ile modern zamazingolar icin eski tarzda reklam tasarımı hazırlamak. Wieght Watchers’in bu reklamı harika olmuş, ayrica Viagra, Victoria’s Secret, Adobe Photoshop ve Nintendo Wii reklamları da bakmaya değer.

bildirgec.org

CMS Turk



Sade, basit ve ihtiyaçlarınızı karşılamaya yönelik olan CMS Turk, HTML kodlarıyla uğraşmadan, kolayca kendi içeriğinizi ekleyerek dakikalar içerisinde sitenizi rahatça kurmanızı sağlayan bir içerik yönetim sistemidir. Kurulumu gayet basit olan CMS Turk için PHP destekli bir web server'a ve bir adet MySQL veritabanına ihtiyacınız bulunmaktadır. Sitenizle ilgili tüm işlemleri Yönetim Paneli üzerinden kolayca yapabilirsiniz.

CMS Turk'ün başlıca özellikleri ;

Türkçe, ücretsiz ve açık kaynaklı
Kolay kurulum ve basit kullanım
Arama motoru dostu ".htm" linkler (SEO eklentisi ile)
CSS tabanlı tasarim ile görünümü özelleştirebilme
XHTML 1.1 ve CSS 2.0 standartlarında
PHP 4.3.x ve MySQL veritabanı destekli

Yönetim paneli üzerinden ;


Entegre TinyMCE 2.0.8 Editor ile HTML kod bilgisine gerek duymadan sayfalarınızı ekleyebilir, düzenleyebilir, silebilirsiniz.
Sayfalarınıza kolayca reklam kodları yerleştirebilir, sitenizin genel ayarlarını rahatça yapabilirsiniz.

CMS Turk'u çalıştırabilmeniz için PHP 4.3.x ve MySQL 4.x destekli (Windows veya Linux) Apache 1.3.x, 2.x veya IIS 6.x Web Server'ınız olması gereklidir. Kurulumu gerçekleştirebilmeniz için PHP MyAdmin veya benzeri bir Veritabanı yönetim yazılımına ihtiyacınız bulunmaktadır.

30 Ağustos 2007

YouTube'un başı nazilerle dertte



Bir süre önce Atatürk'e hakaret videoları yüzünden mahkeme kararıyla Türkiye'den erişimi engellenen YouTube'nin başı bu seferde 1940 lardan kalma Yahudi karşıtı Nazi propaganda filmi olan Jud Suess yüzünden dertte.

Zdnete konuşan Sosyal Demokrat parti (SPD) üyesi Alman parlamenter Dieter Wiefelspuetz, bunun Google Almanya için bir skandal olduğunu ve bu videoların yayınlanmasının suçlulara yataklık etmek olduğunu söylemiş.

Almanya'da hala Nazi logolarıi,bayrakları ve materyalleri bulundurmak,hapis ve ağır para cezasıyla cezalandırılıyor.

Bu durum karşısında Google'un nasıl hareket edeceği merak konusu.Bizim videoları kaldırmamışlardı.Bakalım bu tepkiden sonra Nazi videolarının akıbeti ne olacak.

bildirgec.org

Ücretsiz fax yollamanızı sağlayan internet servisleri

Ücretsiz fax yollamanızı sağlayan web siteleri:

- FaxZero (Sadece ABD ve Kanada)
- Mas Ett (Sadece Türkiye)
- TPC Fax (Tüm dünya)
- BurnhamOnSea (Tüm Dünya)
- FreeFax (Tüm Dünya)

Mail gibi fax (belgegeçer) gönderminizi sağlayan bu sitelerle ücretsiz olarak belirli bölgelere fax gönderebilirsiniz.


bildirgec.org

29 Ağustos 2007

56k modem emülatörü



Türkiye'de uzun zamandır kablonet ve adsl bağlantı var. türkiye'deki internet kullanıcılarının büyük bir çoğunluğu fax modem kullanarak internete bağlanmanın nasıl birşey olduğunu unutmak üzere.

belli ki fax modem ile bağlantı amerika'da çoktan unutulmuş, öyle ki lazylaces.com o günleri yeniden yaşamak isteyenler için 56K Emulatör ekranı bile yapmış.
Emülatör'ü buradan görüntüleyerek eski günleri hatırlayabilirsiniz.

bildirgec.org

Ftp2share - Dosya paylaşımında yeni boyut



Bu online servisin sloganı ile yazıya başlayalım.. "Single upload, single link, multiple download sources" .. Yani tek bir dosya gönderiyorsunuz bu servis bu dosyayı çok kullanılan servislere sizin yerinize gönderiyor... ftp2share'in şuan gönderebildiği servisler şunlar..
  • www.rapidshare.com (Premium zone)
  • www.depositfiles.com
  • www.megaupload.com
  • www.filefactory.com
  • www.easy-share.com
bildirgec.org

Bloglines'ın yeni şekli



Popüler RSS takip servisi Bloglines bir süredir geliştirdiği yeni versiyonunu beta.bloglines.com adresinden kullanıcıların denemesine sundu. Beta versiyon bloglines ile start page adı verilen ana sayfayı favori rss kaynaklarınız ile kişiselleştirebiliyorsunuz.

Yenilenen tasarım haricinde göze çarpan diğer bir özellik ise RSS kaynaklarının görüntülenmesine getirilen çeşitlilik. Yeni bloglines ile RSS kaynaklarınızı üç farklı şekilde görüntüleyebiliyorsunuz.

Özellikle Google Reader'ın piyasaya çıkmasından sonra kullanıcı kaybetmeye başlayan bloglines'ın kişisel fikrimce çok daha önce yapması gereken bu revizyonu sonunda gerçekleştirmesi bir bloglines kullanıcısı olan beni fazlasıyla sevindirdi.


bildirgec.org

28 Ağustos 2007

VIA'dan 1 Watt harcayan yeni CPU



VIA Technologies, VIA Eden ultra düşük gerilimli (ULV) işlemci ailesine 500 MHz'lik yeni bir model eklendiğini açıkladı

Bekleme konumunda enerji tüketimi sadece 0.1 Watt olan 500 MHz'lik VIA Eden ULV işlemci, en temelden itibaren geniş bir aralıktaki endüstriyel, ticari ve ultra mobil uygulamaların düşük güç tüketim gereksinimlerine uyacak biçimde tasarlandı. Yeni işlemci, müşteriler için hazırlanmış birçok anakartla birlikte 23-24 Ağustos 2007 tarihlerinde Tayvan'da düzenlenen "Gömülü Sistem Konferansı" (Embedded System Conference) sırasında sergilendi.

Güç verimliliğini yeniden tanımlayan fansız 500 MHz VIA Eden ULV işlemci, 1 Watt güç tüketimi sınırları içinde tamamen x86 tabanlı bir işlemci için eşi görülmemiş hıza ulaşıyor, sessiz güçlü sistem tasarımları için yeni bir alan açıyor. 21 x 21 mm'lik ultra kompakt NanoBGA2 paketlemeyle üretilen VIA Eden ULV işlemci, x86 platformunun hiç olmadığı kadar küçük ve hafif kasalara sığabilmesini sağlıyor.

Yeni işlemci, en yüksek güç tüketimi 3.5 Watt'ı aşmayan, çok çeşitli multimedya, bağlanabilirlik ve depolama seçeneklerini destekleyen, ultra kompakt gelişmiş hepsi bir arada dijital medya yonga seti VIA CX700/M sistem medya işlemcisi ile eşleştirilebiliyor ve en yüksek güç tüketimi 10 Watt'tan az olan sistem platformlarını mümkün kılıyor.

500 MHz VIA Eden ULV işlemciyle ilgili daha fazla detay, VIA internet sitesinden indirilebilen "The 1 Watt Processor: Making x86 More Accessible to the Embedded Market" adlı rapordan elde edilebilir:

http://www.via.com.tw/en/downloads/whitepapers/processors/WP070823Eden500MHz.pdf

500 MHz VIA Eden ULV Hakkında

VIA CoolStream mimarisini temel alan 500 MHz VIA Eden ULV işlemci, 500 MHz'a varan hızlarda en yüksek güç tüketimini 1 Watt ve bekleme konumu tüketimini 100 mW (0.1 Watt) gibi ultra düşük değerlerde tutma imkanı veren gelişmiş 90 nm tekniğiyle üretiliyor. İşlemciye, 400 MHz VIA V4 veriyolu, 16 işhattı seviyesi, sofistike dallanma tahmini ve verimi iyileştirilmiş 128 KB'lık tam hızlı özel L2 önbellek gibi kapsamlı performans geliştirici özellikler dizisini içeren ve güç tüketimini düşük tutmak pahasına performans kaybına olanak tanımayan VIA StepAhead Teknolojiler Topluluğu entegre edilmiş.

VIA Eden ULV işlemci ailesiyle ilgili daha fazla bilgi için:

http://www.via.com.tw/en/products/processors/eden_ulv/

techno-labs.com

Yahoo Mail değişti

Yahoo Mail Beta ismiyle yeni görünümünü test eden Yahoo, artık Beta sürümünü bıraktı.

Yahoo Mail, geçtiğimiz sene yeni tasarımının Beta sürümünü hayata geçirmiş, fakat Yahoo kullanıcıları için alışmak kolay olmamıştı. Zamanla herkes yeni Beta sürümüne geçti ve Beta sürümün tüm eksikleri giderildi. Bu hafta içerisinde de Yahoo, yeni tasarımını Beta sürümünden çıkarıyor ve kalıcı tasarım olarak değiştiriyor. Daha pratik ve kolay kullanım sağlayan yeni Yahoo Mail'de artık SMS özelliği de bulunuyor.

Yeni Yahoo Mail'de ayrıca Instant Messaging özelliği de bulunuyor. Yani o anda Maillerine bakan contact listenizdekilerle tıpkı MSN'de olduğu gibi mesajlaşabileceksiniz.

Ayrıca kısayol tuşları ile mail hesabınızda rahatça dolaşabileceksiniz.

Fakat hala daha Yahoo Mail'e giriş yaptığınız an sizi haberlerin, hava durumunun ve bunun gibi şeylerin bulunduğu bir sayfa karşılıyor. Direk olarak inbox'unuzun açılması için Yahoo'nun paralı Mail hizmetinden yararlanmanız gerekiyor.

techno-labs.com

27 Ağustos 2007

Worldcast - Toplu e-posta gönderme aracı



Worldcast programı ile arkadaşlarınıza,müşterilerinize veya forumunuzdaki üyelerinize vs. toplu e-posta yollayabilirsiniz.Worldcast, Windows 95/98/Me/NT/2000/XP'yi desteklemektedir.Daha fazla bilgiyi buradan alabilirsiniz.Veya programı buradan indirebilirsiniz...

bildirgec.org

jpeg resimlere dosya ekleyin

26 Ağustos 2007

Google ilk youtube reklamlarını yayımladı



Google ilk youtube reklamlarıyla karşımızda. google'ın geçen sene 1.65 milyar dolara aldığı youtube 20 firmanın deneme amaçlı olarak 200 videosunu yayınlamaya başladı.


Telegraph.co.uk sitesinde çıkan haberde google'ın şimdilik az sayıda reklam verenle ve anlaştığı şirketlerle çalışacağı söyleniyor. Örnek olarak BBC, Warner Music ve Chelsea'nin adı geçiyor.


Reklamlar animasyonlu yarı transparan resimler halinde, belli videoların ilk 10-15 saniyesi boyunca alt kısımda gösteriliyor, bu süre zarfında izleyiciden hiçbir hareket gelmezse kayboluyor.


Cnbc'deki habere göre bu videolardan birisi burada, c.net'e göre de bir de burada var.


Şahsen ben hiçbirinde reklam görmedim ama youtube kendi sitesinde olayı "invideo ads" adıyla tanımlamış (burada, sayfanın sonunda). Örnek olarak verdiğim videoların yorumlarına bakarsak pek çok kişinin de görmediğini anlayabiliyoruz. zira "nerede bu reklamlar" tipindeki yorumlar pek çok. Sanırım bir test aşamasıydı ve şimdi o videolardan kaldırıldı.


Google her videonun altına da reklam yerleştirilmesini sakıncalı buluyor, çünkü hâlâ sıkıntılı olan bir "telif hakları" mevzusu var.


Cnbc'deki habere göre de google 1000 gösterime 20 dolar alacakmış.


Son olarak benim yine göremediğim fakat reklamların olduğu söylenen iki videoyu daha vereyim:

1. youtube.com/watch?v=T1Lfd8bZS60
2. youtube.com/watch?v=36-wQVgIISo


bildirgec.org

25 Ağustos 2007

Mahkeme kararıyla kapatılmış sitelere kesin çözüm



En son wordpress.com'unda mahkeme kararı ile kapatılması şu günlerde iyice kullanıcıların sabrını taşırdı. yakında google.com'da mahkeme tarafından engellenirse hiç şaşmamak gerekiyor. bu engellenmiş sitelere girmek için bir çok yazılımsal çözüm mevcut ama bunlar extra ve zahmetli işler. kalıcı bir çözüm arayanlar için opendns.com imdadımıza yetişiyor.

Olayın mantığı şu: denetim masasından ağ bağlantılarına giriyorsunuz ve varsayılan bağlantınızın bir kopyasını oluşturuyorsunuz. Bu kopyanın ismini opendns yapıyorsunuz, daha sonra özelleklerine tıklayıp DNS numaralarını opendns.com daki numaralarla değiştiriyorsunuz.
Bu bağlantıdan bağlandığınızda yurtdışı bağlantısı sağlamış oluyorsunuz. Ayrıca kötü içerikli sitelere girişinizide engelleme özelliği var. Kurulum ile ilgili detaylı bilgiler için buraya.

bildirgec.org

Tilera’dan 64 Çekirdekli Tile64 İşlemci



Silikon Vadisi’nin önde gelen firmalarından Tilera, bugün 64 programlanabilir çekirdeği bünyesinde barındıran Tile64 işlemcisini tanıttı. Şirkete göre Intel’in çift çekirdekli Xeon işlemcilerine göre en az 10 kat daha fazla başarım sunuyor ve tam 30 kat daha az enerji harcıyor.

Intel, zaman ilerledikçe geçen sene olduğu gibi kendi çift çekirdekli işlemcilerinden daha fazla başarım getiren sunucu ve gömülü sistem işlemcilerinin birbiri ardına duyurulmasından rahatsızlık duyabilir. Hele ki ortada 10 ve 30 katlardan bahseden bir firma varsa durum daha da ilginç bir hal alıyor.

Tile64, yönlendiriciler (router), ağ anahtarları (switch), video konferans sistemleri ve dijital yayın platformları (set-top boxes) gibi uygulamalar için tasarlanmış, 600 MHz ve 1 GHz hızlarında çalışan RISC tabanlı bir işlemci. Üretici firma bu işlemcide çok çekirdekli işlemcilerle alakalı başarım problemlerinin hiçbirinin bulunmadığını ve bu sayede yüzlerce, hatta binlerce çekirdeğin tek bir işlemci içerisine yerleştirilmesinin kapısının artık aralandığını iddia ediyor.

Intel’in Core mimarisi bir yana dursun, günümüzün çok çekirdekli işlemcilerinde kullanılan merkezi yol mimarisinin (centralized bus architecture – bütün çekirdekler arasındaki bir iletişim noktası gibi düşünülebilir) ilerleyen zamanlarda bir darboğaz yaratabileceği tahmin ediliyor. Tilera’nın çekirdekleri ise birbirleri arasındaki veri alış verişini bir “döşeme” mimarisi (mesh architecture) yardımıyla gerçekleştiriyorlar ve bu darboğaz riski ortadan kaldırılmış oluyor. 64 parçadan oluşan bu döşemenin her karesine bir adet CPU (çekirdek), bir önbellek ve kareye komşuluk eden dört kareye birden bilgi yollayabilen bir iletişim hattı noktası (switch) düşüyor. Her parçanın veri yolu genişliği tam 500 GB/s ve tüm parçaları da hesaba kattığımızda Tile64’s toplam veri yolu genişliği 32 TB/s’yi buluyor.

Tilera’nın, bu yeni mimariyle merkezi yol mimarisinin karşılaşacağı veri trafiği karmaşasına son verdiği iddiasının yanında şirket çekirdekler için geliştirdiği ilginç ve esnek önbellek mimarisiyle de baya iddialı. Her çekirdek bir işletim sistemini çalıştırabilecek, adeta tek başına tam işlevli bir sistem konumunda. Döşemenin parçalarının her birinde 8 KB L1 ve 64 KB L2 önbellek bulunuyor. Her ne kadar çekirdeklerde L3 önbellek yer almasa da eğer gerekirse bir yazılım geliştiricisi, L1 ve L2 önbelleklerini toplamda 5 MB’lık bir L3 bellekmiş gibi programlara tanıtabilir.

Firmanın iddia ettiğine göre başarım farkı çift çekirdekli bir Xeon’un sunduğunun tam 10 katıyken, bu işlemci harcanan Watt başına başarım bağlamında da Xeon’dan 30 kat daha verimli. Şirket her parçanın en fazla 300 mWatt harcadığını, yani işlemcinin toplamda 19.2 Watt güç tüketeceğini söylüyor.

Yine Tilera’nın dediğine bakılırsa programcılar kendi oluşturdukları uygulamaları Tile64 üzerinde çabucak derleyip çalıştırabileceklerken, oluşturulan programın başarımı programcının yapacağı “ince ayarlara” bağlıymış.

Tilera işlemcinin şu anda satışa hazır olduğunu söyledi. 10 adet Xeon işlemcisinin yerini alabilecek bir işlemci için 435 Dolar gibi bir fiyat (10,000 adetlik siparişlerde) oldukça ucuz sayılır. Yalnız gerçek dünya şartlarına baktığımızda bu ürünün fiyatı daha çok 1,000 adetlik siparişlerde tanesi 455 dolar’dan satılan, dört çekirdekli Xeon 5345 (2,33 GHz, 8 MB L2 önbellek) işlemcisine karşı belirlenmiş gibi görünüyor.

Taslak çizim oyunu

İnternet üzerinde bir çok dilde oynanabilen iSketch oyuna başlar başlamaz kendine bağlıyor.Yan ekranda çizilen şekillerden o kelimenin anlamını buluyorsunuz , sıra size geldiğinde ise çizdiğiniz kelimenin anlamı bulununca puan kazanıyorsunuz.Farklı kategorilerde oynanabilen oyun ingilizcenizi ya da diğer dillerdeki gelişiminizi arttırabilir.

bildirgec.org

Ceplab



PC Labs ekibi olarak, donanım ürünlerinde gösterdiğimiz detaycılığı cep telefon incelemelerine de yansıtarak bir boşluğu doldurmaya çalışacağız. Cep Lab'da güncel telefon bilgilerinin yanında haberler ve incelemeler yer alıyor. İçeriğimiz henüz çok zayıf ancak zamanla bu eksikliği gidereceğiz.

BiTam BiÖğrenci



bi' tam bi' öğrenci 'nin Türkiye 'nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından iksv ve çydd 'nin ortak projesi olduğu biliniyor.

bu proje, kültürel etkinliklere katılma şansı olmayan öğrencileri sanatla buluşturmak niyetinde. bundan ötürü, akla gelebilecek çeşitli festivallerin değerlendirilmesi gerektiği üzerinde duruluyor.


bildirgec.org

Hem bedava konuşun hemde bedava sms attın



12voip.com sitesinden sonra voipwise.com Bedava telefon görüşmesi ve 160 karakter uzunluğunda sms gönderme imkanı veriyor.

Buradan indirip kurabilirsiniz.

bildirgec.org

SQLyog - Görsel MySQL

SQLyog MySQL Kullanıcıları için çok güzel bir araç.


Şu adresten bedava sürümü indirilebilir.

Buradan
kaynak kodlarını edinebilirsiniz.

Bir çok güzel özelliği olan programın ekran görüntülerine buradan göz atabilirsiniz.

Programın bir de Enterprise sürümü var ama bedava sürümü işimizi fazlasıyla görecek nitelikte.
Hangi firmaların bu programı kullandığını bakmanızı tavsiye ederim.


bidirgec.org


22 Ağustos 2007

Türkçe Crysis



Üç Türk oyun geliştiricisi tarafından Türkçeleştirilecek oyun Aral firması tarafından dağıtımı yapılacagi söylendi.tüm seslendirmelerinin, oyun içi metinlerini tamamen Türkçe’ye çevrileceği duyurulan Crysis, FPS türünde bir aksiyon oyunu.

bildirgec.org

YouTube Masaüstü



YouTube Desktop ile video aramak, izlemek, playlist oluşturmak ve videoları istediğiniz formatta indirmek çok kolay. Henüz beta aşamasında olan YouTube Desktop'ı kullanmak için siteden davetiye talebinde bulunmanız gerekiyor.

bildirgec.org

21 Ağustos 2007

World of Mariocraft

CD'nin doğumunun 25. yılı



Müzik endüstrisinde devrim yaratan ve daha sonra diğer alanlarda da kullanılmaya başlanan CD (compact disc) 25 yaşında.

Merkezi Hollanda'da bulunan Philips'in Almanya'nın Hannover kentindeki fabrikasında 25 yıl önce 17 Ağustos 1982'de üretilen ilk CD, müzik endüstrisinde çok kimsenin tahmin edemeyeceği bir devrim yarattı.

İlk CD'nin geliştirilmesine katkıda bulunan mühendislerden Piet Kramer, ''1970'lerin sonunda ve 1980'lerin başında, bir gün eğlence ve bilgi-işlem teknolojisinin, film ve program depolamak için dijital diskleri tercih edeceğini hiçbirimiz düşünmemiştik'' diye konuştu.

1990'lardan itibaren CD'ler müzik endüstrisinde yavaş yavaş plakların yerini aldı, zamanla CD'ler bilgi-işlem alanına da girdi. CD-rom ve DVD'ler üretildi. 25 yılda yaklaşık 200 milyar CD satıldı.

İLK CD'LER

İlk CD'nin nasıl geliştirildiğini anlatan Hollanda Eğlence Endüstrisi Kurumu (NVPI) sözcüsü Paul Solleveld, ''İş, devrimlerin büyük bölümünde olduğu gibi ufak çaplı başladı'' dedi.

Philips, başlangıçta, görüntü depolanabilen, altın sarısı renginde 33'lük plak büyüklüğünde dijital diskler üretmeyi planladı, ancak bu videodiskler pek rağbet görmedi. Bu başarısızlığın ardından Philips'teki mühendisler, sadece ses depolanabilen daha küçük bir disk geliştirmeyi hedeflediler ve CD doğdu.

İsveçli grup ABBA'nın ''The Visitors'' albümü, CD olarak piyasaya sürülen ilk albüm oldu.

İlk günlerde Philips fabrikalarında saatte 200 CD üretiliyordu ve bunların çok büyük bölümü klasik müzik CD'siydi. Philips'e göre ses kalitesi çok üst seviyede olan CD'lere, başlarda klasik müzik dinleyicileri pop ve rock müzik dinleyicilerine göre daha çok ilgi gösterdi ve bu nedenle başlarda genellikle klasik müzik CD'leri basıldı.Plaklara göre, çıktığında daha pahalı olan CD'lerin okuyucuları da pahalıydı. İlk cd okuyucu modellerinin bugünün parasıyla 1.500 avro (yaklaşık 2800 YTL) olduğu belirtiliyor.

Polygram şirketinin CD geliştirme ekibinde yer alan Frank van den Berg de, CD'lerdeki ses kalitesinin, plakların ses kalitesiyle kıyaslanamayacağını hatırlatarak, ''Polygram için yapılan ilk kayıtlardan biri Şilili piyanist Claudio Arrau'nun kaydıydı.

CD'de Arrau'nun çalarken nefes nefese kaldığı ve arada homurdandığı ortaya çıktı. Plaklarda bu sesleri duymuyorsunuz. CD'lerde ise ses çok temiz'' dedi.

İLK DİJİTAL KAYIT

CD'lerin piyasada kendine yer edinmeye başlamasından sonra yavaş yavaş gruplar da kayıt yöntemlerini değiştirmeye başladı. 1985'te ünlü İngiliz rock gruplarından Dire Straits, dijital kaydedilen ilk albüm olan ''Brothers In Arms''ı piyasaya sürdü. Bu albüm, 1 milyondan fazla sattı ve CD'nin müziğin geleceğindeki yerini sağlamlaştırdı.

Philips yetkilileri, 1980'lerin sonunda müzik CD'si satışlarının arttığını 1991'de satışların doruk noktasına ulaştığını ve 1991'Den sonra satışların düştüğünü söylediler.

''CD'NİN YERİ AYRI''

Müzik parçalarının internet üzerinden indirilmeye başlanması ve IPod gibi MP3 çalarların piyasaya sürülmesi nedeniyle birçok kişi, CD'lerin 30 yıl daha piyasada kalamayacağını düşünüyor.Bu konuda iyimser olan NVPI sözcüsü Paul Solleveld ise şunları söylüyor:

''İnternetten MP3 indirmek, belli bir ölçüde CD satın almanın yerini aldı, ancak ben hala CD'nin yerinin ayrı olduğunu düşünüyorum.''

AA

Linux ile geleceğin evine sahip olun



Açık kaynak kodlu işletim sistemi Linux'un Çokluortam Merkezine ( Media Center ) dönüştürülmüş bir dağıtımı olan LinuxMCE ilr geleceğin evleri ile şimdiden görünmeye başladı. Çokluortam, telekominikasyon, güvenlik, ev otomasyonunda ve bilgisayar kullanımında yapılan devrimler bu videoda oldukça net açıklanmış. bu adresten aklınıza takılanları sorabilir, buradan bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

bildirgec.org

20 Ağustos 2007

' Wii kıtlığı yaşanabilir! '



Uzun zamandır stok sıkıntısı çeken Nintendo, Wii'nin üretimini artırmak istedi ama ortada aşılması zaman alacak bazı pürüzler var.

En çok satılan konsol unvanını eline almış olan Wii'nin hala satışları hızla devam ediyor. Bu kadar ilgi beklemeyen Nintendo, üretim hızını satış hızına yetiştiremediği için üretim kapasitesini artırmaya karar vermişti.

Haziran ayında geçilmesi gereken üretim planı işlemci gibi bileşenlerden bazılarını yapan Tayvanlı firmanın yeterli üretim yapamaması üzerine ertelendi. Planların ertelenmesiyle birlikte 2007'nin ikinci yarısında ciddi bir Wii kıtlığı yaşanması bekleniyor.

Çıktığı günden bu güne 9.27 milyon adet satan yeni nesil konsollar Wii halen dünyada en hızlı satılan konsol olmaya devam ediyor.

Playstation 3'e oyun geliştirmek zor değil

Analistlerin ve internette dolaşan eleştirilerin aksine Ubisoft'un en iyi oyunlardan biri olan Ghost Recon Advanced Warfighter'ı geliştiren takım PS3 için oyun yapmanın Xbox'a göre zor olmadığını söyledi.

Eleştirmenler ve analistler genelde Xbox 360 ve PS3'ü gereksiz şekilde çok gelişmiş bulur. Aynı şekilde çoğu da Wii'yi savunur ve Wii için oyun yapmanın daha kolay olduğunu, Xbox ve PS3'un ise çok gelişmiş olduğu için anlaşılmasının zor olduğunu bu yüzden oyunlar konusunda sıkıntı çekeceğini dile getirir.

Anlaşılan BAFTA ödüllü GRAW'ı geliştiren takım aynı fikirde değil. Ubisoft'un kurucularından Yann Le Tensorer PS3'te oyun geliştirmenin zor olmadığını aynı Xbox 360'ta olduğu gibi öğrenilmesi gerektiğini belirtti.

Tensorer: 'PS3'te oyun geliştirmek Xbox 360'dan daha zor değil, sadece başka bir konsol. Geliştiriciler zor olduğunu söyleyebilir ancak bunun nedeni teknolojiyi henüz anlayamamış olmalarıdır. Bunun için zaman gereklidir' dedi

Geçtiğimiz hafta USA Today'de EA'nın oyunu NFL 08 incelenmiş ve PS3 versiyonunun Xbox versiyonuna nazaran rezalet olduğunu söylenmişti.

Sektör analistlerinden Michael Patcher ise Grand Theft Auto IV'un ertelenme nedenini Rockstar şirketinin Xbox 360'ı henüz çözememesine bağlamıştı.

19 Ağustos 2007

Araba lastiğindeki bilgisayar



Güzel bir başlık ile güzel bir açılış imajı oldu sanırım. İlk görüşte akıllının birisi ısınan jantları soğutmak için fan takmış birazda abartım el feneri abajur ne varsa takmış zannetim ama öyle değilmiş yani. Aslında bu gördüğünüz bir Bilgisayar Kasası... Hani şu bizim dikdörtgen olanlar varya onlar gibi :)


Buyrun bütün resimlere burdan bakın


bildirgec.org

Firefox'a savaş açan kampanya

http://whyfirefoxisblocked.com adli site firefox’u engellemek için bir kampanya başlatmiş.firefox engelleme kampanyasi başlatmasinin sebebi ise adblock kullanilarak, web site sahiplerinin reklamlarinin bloke edilmesi.
yorum sizin...

bildirgec.org

18 Ağustos 2007

Sony PS3 349 Dolar



Bir çoğumuzun hayalini süsleyen PlayStation 3 Konsolunu 349 Dolar'a alabilirsiniz. Tabi Sony Card sahibiyseniz.

Eğer PlayStation 3 almak isteyip de 1.499 YTL para vermeye razı olamayanlardan biriyseniz, size ilgi çekici bir haberimiz var. Fiyatların düşmesi için boşuna beklemeyin. Hemen Sony Card alın ve Sony Style Store'dan 60 GB PlayStation 3'ü 499'a satın alın. Kampanyalar ve indirimlerle birlikte 349'a getirebiliyorsunuz.

NebulaTV - T.C.'nin ilk Bilgi Güvenliği Televizyonu



Türkiye'nin ve dünyanın İLK ve TEK Bilgi Güvenliği Televizyonu olan Nebula.Tv, Nebula Bilişim'in ücretsiz bir hizmetidir. Güvenlik gereği sistemi kullanmak için abone olmak zorunludur.

Nebula.Tv zengin bir içerik sağlamak üzere tasarlanmıştır. Açıklık politikamızı Nebula.Tv içeriğinde de devam ettirerek müşterilerimizin, iş ortaklarımızın, bağımsız kişi ve kurumların videolarını da yayınlıyoruz. Video yayınlamak isteyen abonelerimiz bizimle temasa geçebilirler.

Nebula.Tv içeriğinde aşağıdakileri bulabileceksiniz:

1. Hack ve bilgi sızdırma demoları
2. Güvenlik konfigürasyonları
3. Nebula Bilişim hizmetleri
4. Ürün ve Teknoloji tanıtımları
5. Beyaz Şapka'da yayınlanmış makalelerin görüntülü anlatımları
6. Bilgi Güvenliği seminerlerinden sunumlar ve görüntüler

Nebula.Tv abone bilgi bankası aynı zamanda Nebula Bilişim E-bülten sisteminin bilgi bankasıdır ve ayrıştırılamaz. Nebula Bilişim E-bülten sistemi, abonelerimize periyodik olarak güncel güvenlik bilgisi ulaştırmak için tasarlanmış bir iletişim altyapısıdır. Abonelerimiz güncel virüs ve truva atı bilgileri, güvenlik ürünlerinin yama ve yeni versiyon bilgilerini, bilgi güvenliği alanındaki sıcak gelişmeleri E-bülten sistemimiz sayesinde temin edebilirler. E-bülten sistemimizden elektronik posta almak istemeyen kullanıcıların Nebula.Tv aboneliğinden ayrılmaları gereklidir. Abonelik iptali işlemi kullanıcı tarafından istedikleri an yapılabilir.

Detaylar için Kullanım Sözleşmemizi ve Gizlilik Politikamızı okuyabilirsiniz.

17 Ağustos 2007

Knytt'in uzay serüvenleri



Uzaylılar tarafından kaçırılan küçük Knytt'in maceraları, internet kullanıcılarının büyük beğenisini topluyor. Belki de tüm zamanların en sevimli oyunlarından biri olan Knytt'i hala oynamadıysanız buraya tıklayarak indirebilir, kendisi gibi şirin sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

bildirgec.org

Tokbox ile görüntülü sosyal ağ

tokbox yeni bir video-chat servisi. ancak anlam olarak daha farklı kullanım alanları da bulunmakta. şöyle ki...

konuşma yapmak istediğiniz kişi ile web tabanlı olarak görüşüyorsunuz ve kayıtlı olmayan kullanıcılar ile görüşme yapabiliyorsunuz. herhangi bir kişiyi davet etmek için 1 adet mail gönderiyorsunuz ve o maildeki linki tıklayan kişi sizinle konuşabiliyor.

sosyal ağ kavramını da kullanan sitede arkadaşlarınızı aynı oturuma davet edebilir, facebook uygulamalarını konuşmaya ekleyebilir, diğer sitelere embed kodu yardımıyla konuşmalarınızı ekleyebilirsiniz.

takılı kamera, mikrofon ve diğer aygıtları otomatik olarak tanıyabilen bir esnekliği olan toxbox'u kullanmak için yapmanız gereken tek şey "PUSH TO TALK" butonuna tıklamak.

yardım sayfası, her türlü soruya cevap verilecek şekilde hazırlanmış.

tamamen ücretsiz ve 3. parti bir yazılım yüklemenize gerek kalmadan çalışıyor.


bildirgec.org

16 Ağustos 2007

Oyun konsolları için VGA adaptörü



artık ps3 ünüzü bu çevirici sayesinde sorunsuz şekilde lcd ve tüplü monitörünüze bağlıyabilirsiniz...

özellikler:

  • ps3 - xbox360 - wii için kullanılabilir
  • ürün ile birlikte ps3 - xbox360 - wii için kabloları ve usb kablosu gönderilir
  • pal ve ntsc sistemlerde çalışır
  • tak çalıştır özelliğine sahiptir
  • 480p 720p 1080i 1080p çözünürlüklere sahiptir
  • usb den güç alarak çalışır
  • pc - component tuşu ie aynı monitörde hem bilgisayar hemde ps3 ününzü çalıştırabilirsiniz... * ürünün fiyatı kargo dahil 85 ytl dir...

detaylı bilgi burada ve burada.


bildirgec.org

Windows XP için Service Pack 3 yolda



SP2nin çıkmasının üstünde 3 sene geçti ve artık SP3 geliyor. Beta aşamasındaki boyutu şimdilik 332 MB ve SP 2' deki Güvenlik Merkezi + diğer özelliklerin aksine daha çok Bugfixing (toplam 900 bugfixes içeriyor) yogunlaşmışlar.

Şimdilik sadece kısıtlı kişilerin deneye bildiği SP 3'ün kurulumu şimdilik sadece ingilizce XP lerinde çalışıyor, diğerlerinde ise hata verip yüklemeyi sonlandırıyor.

SP3'ün yükleme süresi ise, Pentium D, 3,2 Ghz, 2GB RAMda 9 dakikayi buluyor. Toplamda sabit diskimize 1,36 GByte (34.000 dosya) yeni veri yükleniyor, yeni registry ekleniyor, eskilerini yenileniyor veya siliniyor. Backup klasörü (C:\Windows\$NtServicePackUninstall$)458 MByte boyutunda ve 2.858 dosya barındırıyor.


En önemli noktalarında biri ise korsan xplere bile yüklenebilmesi. Yani kısaca WGA - kontrolü yapmıyor. Ancak yükeleme bittikden sonra direk IE7 ve WMP 11 boşuna aramayin çünkü bunları SP'nin içine yerleştirilmemiş ve korsan kullanılmıyor (her ne kadar degisik yöntemlerle oluyorsada:P).


En önemli noktalarinda biri ise korsan xplere bile yüklene bilmesi. Yani kisaca WGA - kontrolü yapmiyor. Ancak yükeleme bittikden sonra direk IE7 ve WMP 11 bosuna aramayin cünkü bunlari SPnin icine yerlestirilmemis ve korsan kullanilmiyor (her ne kadar degisik yöntemlerle oluyorsada:P).


bildirgec.org

15 Ağustos 2007

Wii için gelecek planları



Nintendo efsanesi Shigeru Miyamoto yaptığı açıklamada Nintendo'nun geleceği hakkında bilgiler verdi ve 'eğlence' kelimesi üstünde durdu.

Nintendo Wii alacaklar ve sahiplerine iyi haber. Japon şirketi gelecekte hem 'hardcore' oyunculara hem de eğlence isteyen oyunculara yönelik oyunlar yapmaya devam edecek.

Eğlence kelimesini vurgulayarak açıklama yapan Miyamoto, complex ve zor oyunlar yapmanın geleceği olmadığını eğlenmek için yapılan oyunların anahtar olduğunu söyledi.

Konuşmasına iki tür oyuncunun memnun edilmesi gerektiğini söyleyerek devam eden Miyamoto, sonuç olarak iyi oyuncularında normal oyunlardan zevk aldığını belirtti.

' Anlatmak istediğim çok zor oyunlar yapmak yerine oynaması zevkli oyunlar yapmak çok daha mantıklı. Şu an hazırladığımız Super Mario Galaxy eğlence anlamında yepyeni bir deneyim yaşatacak'

Umarız Nintendo daha uzun yıllar insanları eğlendirmek için çalışır.

kaynak: famitsu

Samsung'un iPod'u P2



Apple'ın iPod Nano'suna alternatif olabilecek P2 dokunmatik ekranı ve medya oynatım özellikleri ile merak uyandırdı.

Samsung'un bugün ortaya çıkardığı yeni Yepp serisi üyesi YP-P2 3 inçlik dokunmatik ekranı ile kullanıcıya tam bir görsel şölen sunmak için tasarlanmış.

iPod Nano kadar ufak olmasa da ekranının büyüklüğü ve yapabildikleri boyutunu unutturacak cinsten. İPhone'da ki gibi -yan kısımdaki düğmeleri saymazsak- önünde sadece tek bir düğme var. Ekranı tamamen dokunmatik ve her türlü ayar bu ekran aracılığı ile yapılabiliyor.

MPEG-4 ve WMV video formatlarını destekleyen P2'nin MP3 dışında hangi ses formatlarını desteklediği ise kesin olarak bilinmiyor. FM radyoya sahip olacağı düşünülen P2 30 saate kadar flash hafızasındaki müzikleri çalabiliyor. 2GB, 4GB ve 8GB versiyonlarının yakında piyasada olması bekleniyor.

Net bir çıkış tarihi veya tahmini bir fiyat verilmese de Samsung'un bu ay sonu Berlin'de yapılacak olan IFA teknoloji fuarında P2'yi gösterime çıkaracağı bekleniyor.

14 Ağustos 2007

SCOvboy'un hazin sonu

Federal mahkeme, uzun bir süredir devam eden "SCO'nun Unix haklarına sahip olması ve Linux kodunda bu hakların bir kısmının izinsiz olmasına dair (aslına bakarsanız olabileceğine dair, çünkü SCO davanın başından beri bir kanıt sunamamıştı) davada önemli bir karar verdi.

Unix'in hakları hiçbir zaman Novel tarafından SCO'ya devredilmemiş! Dahası SCO bu konuda bugüne kadar yasadışı olarak elde ettiği gelirlerin %95'ini Novel'e devretmek durumunda.

Bence bir sonraki aşamada SCO(undrel) CEO'su Mc Donalds'a gidip üstüne kahve döküp tazminat isteyecektir.

fazlamesai.net

Etkileşimli internet radyosu ile müziğinizi keşfedin

13 Ağustos 2007

V-Convert - çevrimiçi video çevirici





Çevirim için desteklediği video formatları; wmv(windows ) , .mov (mac), .3gp(mobile) , .mp3(audio only) , .flv(flash) , .mp4 (iPod ,PsP ,iPhone)

vconvert.net
...

Hotshare - yeni bir dosya paylaşım sitesi



Hotshare.net ile limitsiz, ücretsiz ve süresiz olarak dosya paylaşabilirsin.
...

12 Ağustos 2007

YouTube'dan kayıp çocuklar için özel kanal



Dünyaca ünlü video paylaşım sitesi Youtube, "Don't You Forget About Me" isimli kayıp çocukların bulunmasını amaçlayan yeni bir kanal açtı.

Dünyanın en popüler sitelerinden biri oaln YouTube, bu sefer oldukça hayırlı bir yenilik ile karşımızda. YouTube, kayıp çocukların ilanlarının yayınlandığı bir kanal açtı :Don't You Forget About Me. Bu kanalın amacı, sürekli kayıp çocukların videolarını yayınlayarak bir nevi kayıp ilan kanalı oluşturmak. İlk günkü rakamlar da oldukça ilginç, YouTube'dan gelen açıklamaya göre "Don't You Forget About Me" kanalı açıldığı gün 12.000 tane kayıp çocuktan haber alınmış.

Geçtiğimiz sene dünyanın en ünlü arama motoru Google tarafından satın alınan YouTube, uzun süredir bu tür kayıp haberlerini yayınlayarak alkış topluyordu. Şimdi onlara özel bir kanal açması bütün internet dünyasında alkış topladı.

Oldukça profosyonel bir idari kadroya sahip kanala ulaşmak için buraya tıklayınız.

İtiraf.com yenilendi



İtiraf.com'un beta aşamasındaki yeni arayüzünde; rss desteği, itirafları kategoriler halinde seçebilme gibi yeni özellikler bulunuyor.

11 Ağustos 2007

Maxi Durak ile sanal mağazanızı ücretsiz kurun




MaxiDURAK.com ile;
# Ücretsiz*, hızlı kurulum, full otomasyon

# Tümüyle özelleştirilebilir template tasarımlar

# Tercihen sub-domain, veya kendi domaininizde

# Kendi logo ve isminizle, "kendi siteniz gibi"

# Çok Yakında Uygun SSL ve Ücretsiz Epos Entegrasyonuyla

# Sürekli gelişen bir mimaride yer alabilme imkanı...

# (*): Kota aşımına kadar tüm servisler süresiz ve bedelsizdir.

Toplam 1000 ürün, 10 ana ve altına 10 alt kategori oluşturabilme imkanı süresiz kullanımınıza açılır. Sitenize günlük 1000 kişi toplamda 1000 sipariş verebilir.
Bu kotaları sadece ilgili modülü 9$'a yükselterek aşabileceksiniz.
Kısa bir süre için tüm kotalar pasiftir.

Harflerle penguen...


Starcraft Origami

10 Ağustos 2007

Microsoft'a rekor ceza gelebilir mi?

Alcatel-Lucent tarafından Microsoft'un MP3 standartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle açılan davada talep edilen para tarihe geçmek üzere.

Bilindiği gibi Windows Media Player yıllardan veri var olan ve internette müzik dağıtımının nerdeyse tamamını kapsayan MP3 formatını oynatabilmekte. Bu formatı oynatabilmek için Microsoft MP3 formatını bulan Alman Fraunhofer Enstitüsünden lisans almıştı. MP3 formatındaki iki adet patentin MP3'ü geliştirmek için Fraunhofer'e katılmadan önce Bell laboratuarları bugünkü adıyla Lucent tarafından geliştirildiği iddia edildi.

Dava sonucunda Lucent firması haklı bulundu ve Microsoft'a 1.5 milyar dolarlık rekor ceza verildi ancak jürinin verdiği kararı hâkim onaylamadı ve tekrar görüşülmesi için başka bir tarihe erteledi.

Alcatel-Lucent firması ise kendinden oldukça emin. 'Hala güçlü kanıtlarımız var ve inanıyoruz ki dava lehimize sonuçlanacak' dedi. Dava Alcatel-Lucent'in lehine biterse Microsoft'u ciddi bir para cezası bekliyor.

kaynak: nytimes

Freesmsmania ile ücretsiz sms



Freesmsmania, ücretsiz kısa mesaj göndermenize olanak sağlıyan bir servis.

Ucuz etin yahnisi babında, üyeliğinizle beraber 1 kısa mesaj hakkı veriliyor. bundan sonra sizin referansınızla üye olan kişi sayısı kadar kısa mesaj hakkınız oluyor. bunun yanında sitenin reklam/sponsorlarının verdiği hizmetlere de ücretsiz üye olmanız karşılığında kısa mesaj hakkı kazanıyorsunuz. hepsine üye olmanız 15 kısa mesaj kazanmanız demek.

sponsorların verdiği ücretsiz hizmetler ise dosya depolama, oyun, resim paylaşma, burcunuza göre günlük fal ve site yapma aracından oluşuyor.

bundan başka da para vererek sms hakkı alabiliyorsunuz. ücretlendirme şöyle:

20 SMS : $2.55 (1,90€)
50 SMS : $5.2 (3,87€)
100 SMS : $9.6 (7,14€)

site yetkilileri, dünya çapında nerdeyse bütün ülkelere sms gönderildiğini iddia ediyor. ülke ve şirketlerin listesine burdan ulaşabilirsiniz.

Bu arada gönderdiğiniz mesajlarda numaranız görünmüyor. bunun yerine her mesajla beraber farklı bir gönderici ismi kullanabiliyorsunuz. son bir özellik olarak da yunanca mesaj gönderme desteği mevcut.

üye olmak için yapmanız gereken tek şey telefonunuza gönderilecek olan aktivasyon kodunu girmek.


bildirgec.org

09 Ağustos 2007

Lenovo ve Linux

Dünyanın üçüncü büyük bilgisayar üreticisi Çinli Lenovo, Linux tabanlı bilgisayar çıkarıyor. Bilgisayarın yazılımını Linux dağıtımcısı Novell sağlayacak.

IBM'i pc bölümünü satın satın alan Çinli üretici Lenovo, bu yılın son çeyreğinde Linux pazarında giriyor. Lenovo, San Francısco'da yapılan LinuxWorld konferansında açık kaynak işletim sistemi Linux tabanlı bilgisayar modelleri çıkaracağını açıkladı. Öte yandan, dünyanın ikinci büyük bilgisayar üreticisi Dell de Linux tabanlı bilgisayar çıkaracağını açıklamıştı.

Microsoft'un alternatifi olarak değerlendirilen Linux işletim sistemi, bilgisayar dünyasının en hızlı büyüyen pazarlarından. Özellikle sunucu ve işistasyonu alanlarında Linux son yıllarda rakipleri Sun Microsystems ve Microsoft'tan önemli pazar payı kemirdi. Bunun sonucunda Microsoft, geçen yıl Linux dağımcısı Novell ile bir anlaşma yaparak sunucu işletim sistemlerinin karşılıklı olarak uyumlanmasını sağladı. Microsoft ve Novell, böylece karşılıklı olarak birbirlerinin ürünlerinde patent koruması veriyor.

kaynak: gazeteport

Anet haber gruplarının varisi : NewsTürkiye

Yıllarca anet haber gruplarını takip eden biri olarak, anet sunucularının 15 Şubat 2007 itibari ile kapanması beni ve tanıdığım diğer haber grubu kullanıcılarını derinden üzmüştü.

Kapanışı ile Türkiye'de alternatifsiz olduğunu acı bir şekilde anladığımız yegane haber grubumuzun varsini bugün itibari ile tanıdım. News Türkiye ismi ile işleyen bu grup, bir çok ana ve alt başlığı ile oldukça tatmin edici görünüyor. Elbetteki anet seviyesinde kullanıcıya ulaşamamış henüz ama varlığı yeter:)

Eğer sizde RSS öncesi fanatiklerindenseniz muhakkak tanışın derim. Outlook ayarları kullanıcı sorgulaması gerekirmeden news.newsturkiye.net sunucu adresi ile yapılabilmekte.


bildirgec.org

Tek satırlık HTML kodu ile Explorer'ı kilitlemek

Immike sitesinde verilen tek satır kısa bir HTML kodu ile IE6'ya mshtml.dll hatası verdirip kapattırabilirsiniz. ie6 sı olup denemek isteyenler buradan buyursunlar. (ie7 ve diğer tarayıcılarda büyük ihtimalle çalışmayacaktır).

bildirgec.org

Kendi ekran koruyucunu kendin yap



Basmakalıp ekran koruyuculardan sıkıldınız mı?Masaüstünüzü şenlendirmenin vakti geldi öyleyse! Slickr:Flickr fotoğraflarıyla kendi ekran koruyucunuzu oluşturabileceğiniz açık kaynak kodlu oldukça güzel bir program.

Not: Kullanım için kendisi gibi ücretsiz flickr üyeliği gerektiriyor.

bildirgec.org

Eric Schmidt'ten Web 3.0'ı tanımlaması

Google CEO'su Eric Schmidt bir forumda gelen bir soru üzerine Web 3.0 hakkında açıklama yaptı. Web 2.0'ın AJAX üzerine yapılandığını belirten Schmidt, Web 3.0 için "uygulamalar bir arada olacak" dedi ve uygulamaların standart kullanım biçimlerine daha çok yaklaşacağını, bulut (cloud) şeklinde verilerin yönetileceğini, PC veya mobilden uygulamalara erişilebileceğini ve bu uygulamaların hem hızlı, hem özelleştirilebilir olacağını belirtmiş.

Henüz daha Web 2.0 yeni yeni ısınırken, görünen o ki, bir iki yıl içinde Web 3.0 gelecek. Elbet Web 2.0 devrimi kadar büyük farklar olmayacaktır...


bildirgec.org

08 Ağustos 2007

Heroes dizisini çevrimiçi izleyin



http://www.cucirca.com/2007/05/27/watch-heroes-online/

Heroes dizisinin birinci sezonunu online izleyebilirsiniz.
Video'yu izleyebilmeniz için Divx web player'a sahip olmanız yeterli.
...

Google Street View'a 4 kent daha eklendi



Google Street View'a 4 kent daha eklendi

Google'ın gezer-çeker arabası artık ABD'deki "San Diego, Los Angeles, Houston ve Orlando" şehir merkezlerinin de çok büyük kısmını Google Maps'e dahil etti.

kaynak: techcrunch

07 Ağustos 2007

3d canvas 7.0.2.2 sürümü çıktı



3d canvas gerçek zamanlı 3d modelleme programının yeni versiyon’u 7.0.2.2’ yi ücretsiz olarak buradan indirebilirsiniz. 9.33 Mb’lık program yeni başlayanlar için ideal, aynı zamanda yapılan çalışmaları video dosyası olarak kaydedebilirsiniz. Yeni sürümünde vista desteği, microsoft train simulator, trainsim modeler özelliği ve yeni optimize işlem seçenekleri eklendi.
Sistem gereksinimleri

  • Intel pentium veya eşdeğeri
  • Windows 2000/XP/Vista
  • 16 Mb ekran kartı
  • DirectX 9.0c
  • 800x600 ekran çönünürlüğü

bildirgec.org

Divshare.com ile sürükle bırak ve paylaş

Adresine tıkladığınızda ekrana "uygulamayı başlatmak için bunu yüklemeniz gerekiyor" mesajı geliyor. uyarıya RUN deyip bekliyoruz, sonra pc nizin içini görür gibi oluyorsunuz ekranda :)

200 MB a kadar dosyalarınızı ister tek tek, ister toplu seçerek, divshare.com alanına tutup sürükleyerek upload edebilirsiniz...

bildirgec.org

06 Ağustos 2007

Kodak'ın hesaplı dijital kamerası


Kodak, uygun fiyata yüksek kalite sağlayan Kodak EasyShare C613 zoom'lu dijital fotoğraf makinesini piyasaya sundu. Ürünün KDV dahil satış fiyatı 199 YTL.

Kodak, uygun fiyata yüksek kalite talep eden dijital fotoğraf meraklıları için Kodak EasyShare C613 zoom'lu dijital fotoğraf makinesini sunuyor. 6.2 MP çözünürlüğe sahip ürün, 16 çekim ve 3 renk moduna sahip bulunuyor.

Kodak, uygun fiyata yüksek kalite sağlayan Kodak EasyShare C613 zoom'lu dijital fotoğraf makinesini piyasaya sundu. Ürünün KDV dahil satış fiyatı 199 YTL.

6.2 MP çözünürlüğe sahip C613, 50×76 cm'ye kadar baskı alınmasını sağlıyor. Kodak Renk Bilimi teknolojisiyle donatılan C613, 3X optik küresel olmayan zoom objektif (35 mm eşdeğeri: 36"108 mm) ile, net ayrıntıları yakalıyor ve fotoğraf kalitesinden ödün vermeksizin objelere yaklaşmayı sağlıyor. 5X dijital zoom sayesinde, fotoğrafları büyütmek mümkün oluyor.

Kolay kullanımlı C613, dijital görüntü sabitleme özelliğiyle de dikkat çekiyor. Bu sayede, fotoğraf makinesinin titremesi ve hedefin hareket etmesinden kaynaklanan bulanıklıklar engellenebiliyor. Fotoğraf makinesinin yazılımı, daha net bir çözünürlük için makinenin titremesini otomatik olarak en aza indiriyor. C613, 2.4 inç iç/dış mekan renkli çekim ekranıyla, fotoğrafları parlak ve net olarak görüntüleme imkanı veriyor.

C613'ün 1250'ye kadar çıkan yüksek ISO moduyla, düşük ışık koşullarında ve hızlı hareketlerin olduğu durumlarda tüm ayrıntılar görülebiliyor. Ses kaydetme, oynatma ve fotoğraf makinesi üzerinde düzenleme özellikli sürekli VGA video ile, hareket halindeki hayatı yakalamak mümkün oluyor. 4, 9 ya da 16 görünüme kadar baskıları içeren video baskı seçeneklerine ek olarak tek kare görüntüleme ve paylaşma olanağı da sunuluyor.

C613, spor, portre, kar, havai fişek, arkadan aydınlatma ve sahil dahil programlı 16 çekim ve renkli, sepya ve siyah-beyaz dahil 3 renk moduna sahip bulunuyor. Fotoğraf makinesi üzerinde kırpma, bulanık fotoğraf uyarısı ve geri al-sil gibi pek çok fotoğraf geliştirme ve düzenleme özelliği içeriyor.

Internal Memory Plus özelliği, hafıza kartının dolması durumunda, fotoğraf makinesinin dahili hafızasına hemen geçiş yapmayı sağlıyor. 16 MB dahili hafıza ve SD/MMC kartı genişletme yuvası sayesinde, kutudan çıkarır çıkarmaz makineyi kullanmak mümkün oluyor.

techno-labs.com

AMD ATI ile Directx 11



Amd-Ati firmasının yakın gelecekte ki planları arasında Directx 11 uyumlu ekran kartları ve yeni nesil Opteron işlemciler var.

Amd-Ati firmasının 2009 yılına kadar hazırladığı yol haritasında R800 altyapısını kullanan Directx 11 uyumlu ekran kartlarından tutun, yeni nesil Opteron işlemcilere kadar birçok planı var. Bunların en dikkat çekenleri 2009 yılında 32nm olarak hazırlanacak işlemciler, Directx 11 uyumlu ekran kartları ve DDR3 Ram belleklerin standart olması.

Directx 10 daha yeni yeni yaygınlaşmaya ve oyunlar da kullanılmaya başlanırken, 2009 tarihi için Directx 11 planları sizce de erken değil mi?

techno-labs.com

05 Ağustos 2007

Google'dan GPhone



Söylentileri geçen ay başlayan ama forum asparagasından öteye geçemeyen Google'ın telefonunda yeni gelişmeler var.

The Wall Street Journal'ın Perşembe günkü haberinde Google Inc.'in cep telefonu projesine yüz milyonlarca dolar yatırdığı, Avrupa ve Amerika'da cep telefonu operatörleriyle görüşmeye başladığı belirtildi

Reuters'in araştırma şirketi ise geçtiğimiz ay Google'ın Tayvan şirketi olan High Tech Computer Corp. ile 2008'in ilk çeyreğinde çıkması planlanan Linux yazılım tabanlı bir telefon üretmesi için antlaştığını ortaya çıkardı.

Google, telefonun dağıtımı için görüşmelere ilk olarak Alman T-Mobile ve Fransız Orange ile başladı. Amerika'da ise AT&T ve Verizon ile görüştüğü iddia ediliyor ancak iki firmadan da ret cevabı aldığı da iddialar arasında.

Google'ın cep telefonu pazarından pay almak istediği ortada ancak ciddi rakiplerinin bulunduğu da bir gerçek.

kaynak: reuters

300$'a VIA bilgisayarlar



VIA Technologies ve Amerika'nın lider sistem entegratörü Systemax Manufacturing, Amerika pazarına yönelik olarak 1.5 Ghz'lik VIA C7-D masaüstü işlemcisinden güç alan ve enerji verimi yüksek Systemax PC modelini tanıttı.

Düşük güç tüketimli VIA pc2500 anakartı temel alan Systemax PC, en yüksek güç tüketimi 20 Watt'ı aşmayan VIA C7-D işlemciyi ve VIA UniChrome Pro II bütünleşik grafik işlemcisini içeren VIA CN700 dijital medya yonga setini içeriyor. Systemax PC, yazılım ve donanımı bir arada sunarak hem yüksek performanslı masaüstü uygulamalarının çalışması için gerekli ortamı sağlıyor, hem de Amerika'daki iş çevreleri, okullar ve evlerin elektrik kullanımını azaltarak elektrik faturalarının belirgin biçimde düşmesine olanak tanıyor.

eni Systemax PC modeli iki farklı konfigürasyonda satışa sunuluyor. Bunlardan ilkinde kurulu işletim sistemi Microsoft Windows XP Home ve son kullanıcı fiyatı 299.99 USD. Diğerindeyse işletim sistemi Microsoft Windows XP Professional ve son kullanıcı fiyatı 399.99 USD.

Systemax PC'nin Temel Özellikleri:
Anakart: VIA pc2500G
İşlemci: 1.5 Ghz VIA C7-D Masaüstü İşlemcisi
Yongaseti: Bütünleşik Görüntü Çekirdekli VIA CN700 Dijital Medya Yongaseti
Grafik: VIA UniChrome Pro II 3D/2D grafik işlemcisi
Bellek: 512 MB DDR2 533
Sabit Disk: 80 GB SATA

299.99 USD'lik konfigürasyonda Microsoft Windows XP Home işletim sistemi, 16x DVD ROM sürücü ile 90 günlük parça ve bakım garantisi bulunuyor. Microsoft Windows XP Professional içeren 399.99 USD'lik ikinci konfigürasyonaysa 52x32x52/16x kombo sürücü ile 1 yıllık parça ve bakım garantisi dahil.

Baştan aşağı kararlı çalışma ve düşük güç tüketimi için tasarlanmış olan VIA pc2500, lider Watt başına performans değeri dışında DDR2 sistem belleği, Serial ATA sabit disk ve yüksek bant genişliğine gereksinim duyan harici cihazlar için 480 Mb/saniye USB 2.0 bağlantısı da dahil en yeni PC teknolojilerini bir araya getiriyor. VIA UniChrome Pro II bütünleşik görüntü işlemcisi, sorunsuz DVD oynatımı için donanımsal MPEG-2 video hızlandırıcı, gelişmiş multimedya deneyimi için çok kanallı ses ve 128-bit 2D ve 3D grafik motorları içeriyor.

Systemax PC ile ilgili detaylı bilgi için: ww.systemaxpc.com

VIA pc2500 işlemci platformu, anakart ve VIA C7-D işlemciyle ilgili daha fazla bilgi için:
http://www.via.com.tw/en/initiatives/empowered/sys-platform_arch.jsp#pc1_platform
http://www.via.com.tw/en/products/processors/c7-d/index.jsp

techno-labs.com

04 Ağustos 2007

Google web geçmişini Türkçe'leştirdi

www.google.com/history
...

le cool - şehir rehberi dergisi


le cool ücretsiz, haftalık bir dergi. Her hafta filmler, sergiler, konserler ve dj performanslarından oluşan alternatif kültürel aktiviteleri önermekte. le cool istanbul, trendy olmadan da iyi olmayı başarabilmiş; mutlaka gidilmeye, görülmeye ve keşfedilmeye değer olay ve mekanlardan sizi haberdar ediyor. Geleneksel bir dergi çıkarıp dağıtmak yerine her perşembe email adresinize soldan sağa okunan görsel bir dergi gönderiyoruz
...

Bitlet - program kurmadan torrent indirin



BitLet, herhangi bir yazılıma ihtiyaç duymadan, web üzerinden BitTorrent dosyalarını indirebilmenizi sağlayan, web-tabanlı bir torrent istemcisi. Bitlet'i kullanabilmek için ihtiyacınız olan tek şey, sisteminizde Sun Java'nın kurulmuş olması.

Siteye girdikten sonra, indireceğiniz .torrent'in linkini yapıştırıyorsunuz ve "Download Torrent" düğmesine basıyorsunuz.

bildirgec.org

TTNet'ten yeni tarife



http://www.ttnet.net.tr/yeni.htm

Sony PS3 yongalı bilgisayarlar üretecek



Sony firması PlayStation 3 (PS3) konsolunda kullandığı yonganın (çip) aynısını kullanarak işlem yapabilen bir "prototip" bilgisayar geliştirdiğini açıkladı. IBM, Sony, Sony Computer Entertainment (SCEI) ve Toshiba işbirliğiyle üretilen yonga, her biri birbirinden ayrı dört adet yongadan oluşuyor ve saniye başına 230Gflops (floating point operations per second) büyüklüğünde işlemi gerçekleştirebiliyor.

Yonga bir adet "Cell Broadband Engine işlemcisi" ile "RSX graphics işlemcisi"nden oluşuyor. Prototipin 7-9 Ağustos'ta San Diego Convention Center'da gerçekleştirilecek "SIGGRAPH Show"da tanıtılması bekleniyor.

Kaynak: PSTurkiye

03 Ağustos 2007

Apple iPhone için ilk yama



Apple dün Mac OS X ve Safari internet gezginindeki açıklar için yamalar yayınladı. Toplamda 40'tan fazla açığı kapatan yamalar arasında daha önce iPhone'dan kişisel bilgilerin çalınmasına yolaçabildiği ifade edilen açığa karşı bir önlem de var. Detayların bugün ve yarın yapılan Black Hat USA brifinglerinde açıklanacağı belirtilmişti. Böylece Apple, iPhone v1.0.1 yamasıyla güvenlik sorununun ayrıntıları açıklanmadan önce kapatmayı bildi.

Kaynak: SecurityFocus

...

Acer dizüstüler Ubuntu ile geliyor



Acer, Aspire 5710Z serisinin Ubuntu işletim sistemi kurulu olarak dağıtımı yapılması kararı aldı. Böylece, 200$'a varan Windows lisans ücretleri diz üstü fiyatından düşüyor.

bildirgec.org